26 noiembrie 2014

Seminar de management cultural. Pentru cine vorbim?

Ultimul seminar de management cultural de la Beiuș, m-a facut sa imi pun cateva intrebari : stim cine este publicul pentru care vorbim? cunoastem pe cei care se prezinta in fata noastra? daca cei care sunt in sala ne pot ajuta cum ne adresam lor pentru ai face interesati de cauza noastra.

Seminarul face parte din categoria celor pentru  educatia adultilor si este propus  de Centrul Judetean pt Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, si se adreseaza primarilor si directorilor de camine culturale din zona Beiusului.

Prezenti in sala au fost doar doi directori de camin cultural, doi bibliotecari cu atributii complementare  de camin cultural si cativa  simpli bibliotecari.

Biblioteca prin activitatile care le poate desfasura este un bastion care poate fi folosit pentru conservarea si promovarea culturii traditionale daca am sti sa ne adresam lor si daca le-am da cateva repere care sa ii ajute in a lucra in acest sens fara ca acesta sa li se para o sarcina imposibila , ci doar una usor de integrat in activitatea de baza. As sublinia  mai ales  beneficiile comune  posibile  pentru biblioteca si pentru activitatea culturală.

Daca in sala ar fi fost doar primari, discursul ar fi trebuit orientat spre partea de care primarul este responsabil. Acesta ”răspunde de elaborarea strategiilor de dezvoltare a .... din punct de vedere economic şi urban; Poate propune Consiliului local municipal consultarea populaţiei, prin referendum, cu privire la problemele locale de interes deosebit şi pe baza hotărârii consiliului, ia măsuri pentru organizarea acestei consultări;...”
Deci as ghida discursul pentru a ma  informa cum sta capitolul care ma interesaza in actuala strategie, si a ma asigura ca in urmatoarea strategie de dezvoltare,  partea de pastrare a traditiilor  are un loc important, si foarte clar descris, iar eu ca profesionist voi da reperele care trebui sa le regasesc in strategie. Tot primarilor , in functie de localitatile din care vin , le-as prezenta valorile pe care le au inca  in zona, pentru a ma asigura ca stiu  ca sunt pastratorii unor valori ....

Daca in sala ar fi mesteri populari, coordonatori de ansambluri artistice  corale sau de dansuri polulare atunci as intra in tehnica , traditie, istoric, culori, discutii despte tendinte....in functie de nevoi iarasi .


Totdeauna cand sunt intr-o situatie ciudata, ma intreb eu cum m-as descurca . Si acestea sunt raspunsurile pe care le-am gasit. Nu putem capta atentia unei audiente daca nu o cunoastem si cu care nu tinem legatura dupa ce am stabilit  una.... 









Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării