Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Oradea a fost ieri, 24 mai, gazda unui Târg de Știință inedit la care au participat nu mai puțin de 13 școli și asociații din Bihor. Târgul a avut ca scop popularizarea științelor, dezvoltarea competențelor de comunicare și colaborare ale elevilor și stimularea creativității și inventivității acestora.

Evenimentul s-a bucurat de o prezență numeroasă, holul Bibliotecii fiind aproape neîncăpător.
„Suntem foarte mulțumiți de deschiderea elevilor, plini de creativitate și imaginație. Dorim să transformăm acest eveniment în unul de tradiție așa că vom organiza o nouă ediție în toamnă”, a spus Mariana Barna de la Biblioteca Județeană. Claudia Șerbănuță de la Fundația Progress a declarat că este al doilea oraș, după Zalău, în care târgul se desfășoară și că vor urma altele la Pitești, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu.
„Entuziasmul copiilor poate fi citit pe chipurile lor și cred că în asta constă succesul evenimentului” a spus Teodora Albiter, coordonatoare Fondului Științescu din Oradea.
Târgul a avut de toate, de la roboți la trasee turistice, astronomie sau experimente chimice. Roboții au fost însă în centrul atenției.
„Târgul este o idee foarte bună. Noi participăm cu un robot care îndeplinește o multitudine de sarcini, are o perioadă autonomă în care poate să ridice obiecte și să le poziționeze într-un suport special, o perioadă controlabilă în care driverii manipulează obiecte”, a spus Amelia Stoian mentor Modus Vivendi, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. 
Târgul a fost organizat de Biblioteca Județeană, în parteneriat cu Fundația Progress și Fundația Comunitară Oradea, în cadrul proiectului Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice.

Preluat din Crisana
Articol in Bihari Naplo