29 mai 2018

BIBLIOTECA DIN SALONTA – ȚARA CĂRȚILOR


„Aici e Țara Cărților“ a exclamat un băiețel din clasa a I-a, când a trecut pragul unui depozit de carte al Bibliotecii Municipale „Teodor Neș“ Salonta și a văzut rafturile înalte pline cu cărți.
Penultima săptămână a lunii mai a fost bogată în vizite la bibliotecă. Majoritatea elevilor ne-au vizitat în cadrul programului Școala altfel, dar am avut și un grup de elevi de la școala din Tinca, care au făcut o excursie la Salonta.
Elevii au ascultat cu interes prezentarea bibliotecarei, au răsfoit enciclopedii pentru copii, au citit, au răspuns la întrebări; iar la rândul lor ne-au adresat și ei câteva întrebări. S-au mirat la vederea celui mai mare depozit. Cei care au avut mai mult timp la dispoziție au putut viziona și câte un film de desene animate. Câțiva elevi din cele două clase de a IV-a ne-au încântat cu frumoase versuri închinate bibliotecarului și cărții. Ei au fost pregătiți de d-na prof. Popescu Dorina, bibliotecar la Colegiul Național „Teodor Neș“ Salonta, care i-a și însoțit.
Având în vedere că vizita lor la bibliotecă a fost programată și cu vizitarea Muzeului Memorial „Arany János“ recent renovat și reorganizat, muzeu care se află în aceeași curte cu instituția noastră, noi am oferit fiecărei clase cu predare în limba română poezia lui Arany în traducere, intitulată Turnul vechi.
Majoritatea elevilor prezenți au fost din clasele pregătitoare și primare, dar au fost și elevi de clasa a IX-a și a XI-a.

Cadrele didactice cu care am colaborat în această săptămână au fost:
  • de la Colegiul Național „Teodor Neș“ : Mateuț Melania, Haș Doina Ana, Haș Vasile, Popescu Dorina, Bodiu Lavinia Carmen, Ilie Adela;
  • de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bonitas Secția Salonta: Baikó Szabó Ágnes, Bozsányi Gizella, Halmágyi Csilla; și
  • de la Tinca: Barta Aliz și Ilyés Ibolya.

Le mulțumim pentru colaborare!



Rugină Irina
bibliotecar responsabil
Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării