3 mai 2018

Bibliotecari din județul Békés la Salonta



Ziua de 14 aprilie este Ziua Mondială a Bibliotecarilor. Cu această ocazie, în data de 16 aprilie a. c. bibliotecarii din bibliotecile publice din județul Békés, Ungaria, au făcut o ieșire la Salonta, în cadrul unei zile metodice.
Întâlnirea a avut loc la parterul Palatului Arany, cum este denumită clădirea în care la etaj se află biblioteca. Bibliotecarii au fost însoțiți de doamna Rakonczás Szilvia, directoarea Bibliotecii Județene Békés, de domnul Dézsi János, președintele filialei județene locale a Asociației Bibliotecarilor și de domnul Rostás Norbert, referent la minister, care a prezentat situația actuală și problemele bibliotecilor.
Bibliotecarii au făcut o vizită și în Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta, după care au vizitat Muzeul Memorial Arany János, recent renovat. A urmat o masă la restaurantul din centrul orașului, și o plimbare până la locul unde s-a născut poetul.
Despre această zi puteți citi în limba maghiară pe pagina:
http://mkebmsz.bmk.hu/index.php; unde găsiți și o galerie foto.



Rugină Irina
bibliotecar responsabil,
Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta

Paștele – sărbătoare luminată

Vineri, 3 mai 2024, am expus în vitrina Filialei Decebal, o nouă expoziție formată din 12 desene, ce ilustrează sărbătorile pascale. Cele 12...

Wikipedia

Rezultatele căutării