17 mai 2021

Ziua Națională a DORULUI



*Dorul* este o stare sufletească specială pe care o încearcă cel care tinde , râvnește să fie alături, mereu de cei dragi din familie. Este o emoție trăită din dragostea copilului pentru mamă, din  dragostea dintre soți si din dragostea bunicilor pentru nepoții și strănepoții familiei

Cuvântul *dor * este un cuvânt cheie al relațiilor Dintre membrii familie , motiv pentru care in cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, acest cuvânt a constituit tema poeziilor recitate de participanți, la sediul Asociației Biblioteca Virtuală Elit.

Activitatea a avut ca scop evidențierea valorii si importanței familiei , derulat prin proiectul *Cetățeni activi la puterea a treia* - coordonat de ing. Miorita Săteanu

Invitat special , doamna comisar șef Ioana Indrieș de la  compartimentul de analiză și prevenirea criminalității a punctat cu mare entuziasm avantajele si frumusețea conviețuirii membrilor de familie, prin respect reciproc si bună înțelegere în creșterea și educarea copiilor . Cu o privire de ansamblu a scos în evidență si atitudinile membrilor familiei care provoacă disfuncții, agresiuni și violențe grave, care perturbă ocazional sau definitiv ambianța familială.

Pentru a susține faptul că familia s-a dovedit a fi una din cele mai vechi si stabile forme de comunitate umană, care in toate timpurile s-a bazat pe dragostea membrilor și pe dorul de a fi și a trăi împreună , zi de zi, cu bucurie si încredere, în fidelitatea ce asigura liniștea sufletească a tuturor, au recitat poezii din volumele proprii, poeții prezenți; Aurel Horgos, Hetes Pascu, Rodica Denuț și Ioana Precup

Evocând , în special, în luna Mai, nașterea poeților Lucian Blaga si al poetului Tudor Arghezi , au  recitat din poeziile lor :  prof. Viorica Vesa, Cozma Aneta, Cristina Cioară, Maria Popa, ocazie cu care s-a apreciat și expoziția de carte  pregătită  de Biblioteca Virtuală Elit

 Gazda și moderatoarea  activității a fost doamna prof. Mirela Silaghi director al Bibliotecii   Virtuale Elit .

Proiectul care se v-a lansa cu succes si foarte cu mare actractivitate a citiorilor bibliotecii este inițiat si v-a fi promovat de prof. Mirela Silaghi sub genericul deosebit de sugestiv:* Fiecare persoană- un titlu* Este un proeict inovativ si foarte interesant, prin scopul generos de a asigura o relaționare intre persoanele comunității și mai ales de a scoate in evindență personalitățile, activitățile si talentul diferențiat pe domenii ale acestor persoane.


 Asociația Biblioteca Virtuală Elit este o persoana juridica română- non profit, care are ca scop, principal, digitizarea cărților existente în bibliotecă  precum și a altor colecții de documente, arhivarea documentelor  și oferirea lor publicului larg. 

Dintre obiectivele  de activitate ale Bibliotecii   Virtuale Elit  spicuim organizarea de expoziți de carte ,lansări de carte, editări, conferințe, ateliere de invățarea artei de a citi, precum si invitarea unor personalități culturale, dezbateri, acțiuni de informare cultural- civice.

Activitățile vor fi realizate de un colectiv tînăr, etuziast, cu deschidere spre  standare internaționale cu nivel cât mai înalte .
Unul dintre acești tineri este Daniel Marciuc care are ocazia să susțină dezvoltarea comunității tinerilor si mai ales să acumuleze experiență în perfecționarea profesională alături de  domnul Herchi Stefan – președinte al asociației si doamna Mirela Silaghi -  îndrumătorii și coordonatorii Bibliotecii   Virtuale Elit .

Următoarea activitate care se va desfășura în această locație este *Atelierul de invățarea artei de a citi*, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului .

Intocmit

MIORITA SATEANU

Imagini de la întâlnire   







Lecturi de weekend

Împletind Iarba Sacră. Înțelepciunea indigenă, cunoașterea științifică și învățăturile plantelor.  ”Ascultă!” strigă o broscuță în lumina fa...

Wikipedia

Rezultatele căutării