20 septembrie 2023

Zilele Culturii Slovace

Zilele Culturii Slovace au debutat in Cetatea Oradea ]n 15 septembrie cu cu vernisajul expoziţiei "Frumuseţea în costum popular slovac", după cum se vede în poze e o revărsare de culori și modele. Participanții la eveniment erau majoritatea îmbrăcați în costume populare slovace. 

 Sâmbătă, slovaci din Bihor: Aleşd, Şinteu, Mădăras, Lugaşu de Jos ori Suplacu de Barcău, dar şi din   localităţi din Satu Mare şi Maramureş,  au amenajat în curtea Cetății  standuri cu produse tradiţionale.   
Sâmbătă și duminică  s-au servit  găluşte tradiţionale cu brânză şi plăcinte cu cartofi  gătite la fața locului și premiate de un juriu atent ales.

 












 Evenimentul a fost  organizat de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), Primăria Municipiului Oradea şi Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei.

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării