22 august 2012

„Bibliotecile judetene: Centre de excelenta”- linie de finantare


Programul Biblionet lanseaza linia de finantare „Bibliotecile judetene: Centre de excelenta” pentru a promova acele biblioteci judetene care pot sa ofere exemple de buna practica in oferirea de noi servicii pentru comunitate, in special pentru grupuri tinta neglijate de bibliotecile publice si care dezvolta resurse profesionale si transfera  experienta lor catre alte biblioteci judetene si locale din Romania. 
Prin accesarea acestei linii de finantare, bibliotecile judetene au oportunitatea de a impartasi colegilor bibliotecari din abilitatile si expertiza pe care o au in crearea si livrarea de servicii orientate catre utilizatori. Acest lucru se va intampla prin organizarea si gazduirea de cursuri, ateliere si sesiuni de demonstratii pentru alti colegi bibliotecari din tara si prin crearea de ghiduri de bune practici. 

Pentru a sprijini excelenta si a ajuta la diseminarea bunelor practici, IREX va acorda 3 granturi in cadrul programului „Bibliotecile judetene: Centre de excelenta”, cate unul pentru fiecare dintre categoriile:
·         Centru de excelenta care ofera servicii pentru copii intre 0 – 14 ani, cu accent pe serviciile oferite grupei de varsta 0 - 7 ani;
·         Centru de excelenta care ofera servicii pentru adolescenti si tineri, cu varsta cuprinsa intre 14 – 25 ani, cu accent pe activitati de educatie non-formala si informala.
·         Centru de excelenta care ofera servicii pentru adulti cu varsta cuprinsa intre 41 – 60 ani, cu accent pe servicii dedicate somerilor si persoanelor casnice. 
Valoarea maxima a fiecarei finantari este echivalentul in RON a 30.000 USD.

Obiective:
·         Sa recunoasca excelenta bibliotecilor judetene in furnizarea de servicii dedicate anumitor segmente de varsta ale populatiei care sunt in mod obisnuit neglijate in bibliotecile publice;
·         Sa incurajeze bibliotecile judetene sa dezvolte noi servicii pentru atragerea categoriilor de public care nu frecventeaza in mod obisnuit biblioteca si nu sunt utilizatori loiali ai bibliotecii;
·         Sa promoveze bibliotecile judetene castigatoare si sa asigure mijloacele pentru diseminarea bunelor practici, incurajand transferul de experienta si expertiza catre alti bibliotecari.

Aplicatiile vor fi primite pana la 15 septembrie 2012. Castigatorii vor fi anuntati la 1 octombrie 2012 si implementarea proiectelor poate incepe la 1 octombrie 2012.
Perioada maxima  de implementare a unui proiect este de 9 luni, in intervalul 1 octombrie 2012 – 30 septembrie 2013.

Va invitam sa consultati Regulamentul competitiei (aflat in atasamentul acestui mail) si sa trimiteti formularul Aplicatie folosind subiectul: „Bibliotecile judetene: Centre de excelenta” la finantari@irex.org.





Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării