24 februarie 2016

World Read Aloud Day- Bihor



 Ziua internaţională  a lecturii cu voce tare (World Read Aloud Day).
Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an în prima zi de miercuri din  luna martie, însă anul acesta evenimentul va fi marcat în ultima zi de  miercuri a lunii februarie, respective 24 februarie 2016.
http://www.litworld.org/wrad/

Acest eveniment are menirea de a motiva copii, tinerii și adulții din  întreaga lume să citească împreună, să celebreze puterea cuvintelor  scrise, a povestilor împărtășite, mai ales a cititului în public. Citind  cu voce tare în această zi dorim să arătăm copiilor de pretutindeni că  ne pasă de viitorul lor, că dreptul la lectură și la scris sunt drepturi  fundamentale și că citind împreună vor putea schimba lumea.

In Bihor organizeaza mici evenimente- Biblioteca Municipala Ioan Munteanu din Marghita, Biblioteca Oraseneasca "Octavian Goga "din Alesd, Biblioteca comunala Madaras, Biblioteca Comunala Santandrei, Biblitoeca Comunala Budureasa,Biblioteca comunala Bratca,  Filiala Bibliotecii  Iosia a Bibliotecii Judetene.

_________________________
La Alesd 
_________________________________







________________________________________________



_____________________________________-
              La Budureasa>  Anul acesta Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day) a fost marcata în ultima zi de miercuri a lunii februarie, o data cu Dragobetele.25 de elevi ai Scolii Gimnaziale Nr.1 Budureasa coordonati de doamna profesoara Labos Daciana si bibliotecar Laza Anca au citit versuri de dragoste,,sub semnul lui Dragobete”.






















_____________________________

24 februarie, ”Ziua internațională a lecturii cu voce tare”, îmbinată cu Dragobetele... la Santandrei


_______________________________

Ziua lecturii cu voce tare la Madaras.

_______________________________


Opinie  de la Biblioteca Oraseneasca din Stei:

  Noi facem asta tot timpul, citim cu voce tare lecturi din Casuta cu Povesti a bibliotecii. Eu m-am gandit mai demult la faptul ca, ascultandu-ne pe noi bibliotecarii cum  citim, urmarindu-ne cum gesticulam si cum interpretam ceea ce citim, copiii vor fi tentati sa ne imite si sa trasmita mai departe ce au vazut la noi.  Consider ca, este foarte important sa ne prezentam in fata lor ca povestitori, inainte de toate, si apoi, bibliotecari.
    Nu toti sunt interesati de lectura, din pacate lectura pentru unii este o obligatie impusa de scoala. Degeaba le oferim carti de citit (adica jucam rol de bibliotecari), daca nu le aratam cum sa citeasca (aici sa spune ca intram in rolul povestitorului). Pentru asta am realizat acea Casuta cu Povesti, despre care am mai amintit. Asa ca , noi am inregistrat succese in ce ne priveste cititul cu voce tare.





Lecturi de weekend

Împletind Iarba Sacră. Înțelepciunea indigenă, cunoașterea științifică și învățăturile plantelor.  ”Ascultă!” strigă o broscuță în lumina fa...

Wikipedia

Rezultatele căutării