3 februarie 2016

Întâlnirile de miercuri

        După cum v-am obișnuit, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, membrii cenaclului literar se întâlnesc la filiala Dacia pentru a-și împărtăși emoțiile și creațiile artistice. Astăzi a avut loc o altă întâlnire la care au participat peste 20 de persoane. Ne-am bucurat foarte mult că s-a alăturat grupului nostru doamna Maria Carțiș, la invitația și recomandarea doamnei  Miorița Săteanu. Dna Carțiș a fost profesoară de lingvistică-matematică și a cochetat cu poezia din anii studenției, publicând primele sale versuri în revista clujeană ”Viața studențească”. 
       Nona Tudor Herdeanu ne-a citit un frumos sonet de Maria Șerban Silivaș, iar dl L. Munteanu, cuprins de inspirația momentului, ne-a declarat ca i-ar plăcea să compună un pamflet-replică. Așteptăm cu nerăbdare. Astăzi, însă, ne-a citit un sonet, care în accepțiunea domniei sale ar trebui să creeze o atmosferă lirică, să se apropie de esență, iar ultimul vers ar trebui să fie tăios, ca un șfichiuit de bici (pozitiv sau negativ): ”Eu ca poet/Mă ascundeam în vise”.
         Dna Ioana Precup ne-a citit primul său sonet, scris chiar în această dimineață, întitulat ”Roata de furtuni”: ”M-am visat scânteie/ Cu aripi de cer”, dar și o o altă frumoasă poezie: ”Zbor cu aripi de ninsori/ Poate dau cu capu-n nori” sau ”Îmbrac în zâmbet fața”.   
          La ”Ziua Porților Deschise”, dna Herdeanu inițiase un concurs ”Recunoaște versurile...”, iar câștigătorii au primit în dar câte un volum de poezie. Dl Popița, un vechi membru al cenaclului nostru, ne-a făcu azi o surpriză imensă când ne-a recitat un colaj de versuri, scrise de dna Herdeanu și care se regăseau în volumul ”La o masă stelară”, primit atunci. A fost un moment foarte emoționant atât pentru autoare, cât și pentru noi ceilalți. Așa, am înțeles cât de important este să fii ascultat, apreciat și admirat.
           În speranța că întâlnirile noastre vă bucură și vă încântă, vă invităm să fiți alături de noi și cu altă ocazie, pentru a evada din nebunia cotidiană și a vă regăsi în taina cuvintelor.








8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării