19 februarie 2016

Ziua Brâncuși




Omagiu artistului infinit.( cu galerie foto)

Directorul DJC, Lucian Silaghi, a gândit un moment frumos în care simplele date biografice referitoare la viața și zbaterile lui Constantin Brâncuși s-au împletit cu niște gânduri de-a dreptul filosofice ale artistului, cuvintele fiind redate cu măiestrie de actorul George Voinese de la Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului Regina Maria. De asemenea, la Biblioteca „Gh. Șincai” a fost invitată și naista Oana Lianu, originară și ea din zona de obârșie a lui Brâncuși; artista a încântat auditoriul cu câteva momente speciale, punctul culminant fiind o interpretare vocal – instrumentală a clasicei melodii „Ciocârlia”, cu trecere în celebra „Cine iubește și lasă” a Mariei Tănase.

În decor, o adevărată replică a atelierului parizian al lui Brâncuși. Partea cu articolele finite, desigur, la care se adaugă o serie de unelte utilizate de cel care a adus la viață obiectele cu pricina: sculptorul Horia Șerban. Veche cunoștință a directorului Silaghi, acesta și-a vernisat cu ocazia Zilei Brâncuși expoziția „Lemn-pământ-fier / Conexiuni primitive”. Ce vrea să ascundă acest titlu? Veți afla dacă veți merge la Biblioteca Județeană pentru a vedea cu ochii voștri, evenimentul permițându-vă și o incursiune în atmosfera atelierului din Paris al lui Constantin Brâncuși.
BihorStiri.ro


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării