11 aprilie 2016

Întâlnirile de miercuri - ediția din aprilie

Miercuri 6 aprilie 2016 ora 11, la Filiala Dacia din cartierul Rogerius, a avut loc o nouă întâlnire a iubitorilor de literatură.
Participarea a fost numeroasă (28 de persoane) și a fost prezidată de Dl. Lucian Munteanu ajutat de Dl. David Voicu, iar tema dezbătută a fost umorul în diferite genuri literare.
Personalul Filialei Dacia a prezentat participanților expozițiile lunii aprilie și anume: Fănuș Neagu - 84 de ani de la nașterea sa; William Shakespeare - 400 de ani de la moarte și 452 ani de la naștere; Barbu Ștefănescu Delavrancea - 158 de ani de la naștere și 98 de ani de la moarte; Vasile Voiculescu - 53 de ani de la moartea sa.
Pentru început Dl. Munteanu a prezentat 4 cărți editate de epigrame ale unor autori cunoscuți în breaslă cu mențiunea că epigrama nu este acceptată ca gen literar de șeful Uniunii Scriitorilor.
Au recitat epigrame cu dezinvoltură și intonație doamnele Herdean, Precup, Vesa, Șușu, precum și domnii Munteanu, David, Popița și alți participanți.
Printre epigrame s-au mai strecurat și versuri cu tentă umoristică din poezia lui Octavian Goga și Ion Minulescu, apoi s-a trecut la bancuri care au destins și mai mult atmosfera de bună dispoziție  . 
Concluzia finală unanimă a acestei întruniri a fost că râsul întinerește sau prelungește viața, fapt care și explică vârsta onorabilă a unor participanți ai acestor întruniri care tind să devină tradiționale.

În finalul mini-maratonului literar de 2 ore s-au împărțit diplome de recunoaștere a activității culturale a participanților la întrunirile de la Filiala Dacia de către   Delia Pantea.
Unii din cei prezenți au fost bucuroși de primirea acestor diplome, deoarece în ultimul timp, susțin dânșii mai primesc doar pensia vitală.
Deoarece următoarea întâlnire va avea loc în prima miercuri a lunii mai, imediat după sărbătorirea Sfintelor Paști și tema activității este pe măsură și va urmări datinile și tradițiile sărbătorilor pascale.  










Lecturi de weekend

Împletind Iarba Sacră. Înțelepciunea indigenă, cunoașterea științifică și învățăturile plantelor.  ”Ascultă!” strigă o broscuță în lumina fa...

Wikipedia

Rezultatele căutării