25 aprilie 2016

CERCUL IUBITORILOR DE POEZIE DIN SALONTA






         Salonta a fost leagănul multor personalități, mai ales din domeniul literaturii.
Pentru a cultiva frumoasa limbă maghiară, pentru a face cunoștință și cu opera poeților mai puțini citiți ai literaturii maghiare, la Salonta s-a înființat Cercul Iubitorilor de Poezie. Cercul își desfășoară întâlnirile lunare la biblioteca orașului, marcând totodată și aniversările culturale ale lunii respective. Conducătoarea cercului este doamna prof. Pelok Gabriella.
Până acum s-a discutat despre opera lui Gyulai Pál, Arany János, Zilahy Lajos, József Attila, Tóth Árpád, Márai Sándor, Váci Mihály, Illyés Gyula. Aceste cărți se află pe rafturile bibliotecii și se pot împrumuta pentru studiu. La întâlnirile cercului sunt prezentate câteva aspecte din viața și activitatea poetului respectiv, aflând chiar și unele lucruri mai puțin cunoscute, se recită poeziile preferate, iar doamna Gali Teréz ne încântă cu vocea și chitara sa, având multe poezii puse pe note de dumneaei. 
La ultima întâlnire Kalmár Odette, eleva școlii din Arpășel, ne-a prezentat încercările sale literare, poezii care au fost ascultate cu interes de publicul prezent, format mai mult din cadre didactice.
Iubitorii poeziei, și nu numai, sunt așteptați în continuare la Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta, pentru a petrece clipe înălțătoare în compania cărților și a unor oameni de suflet.


                                                        Rugină Irina
                                               bibliotecar responsabil


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării