22 aprilie 2016

Conferinta transfrontaliera la Valea lui Mihai


De ziua bibliotecarului din Romania, in Saptamana Nationala a Bibliotecilor , Biblioteca Oraseneasca Mate Imre din Valea lui Mihai a organizat  o  conferinta transfrontaliera despre  carte veche , istorie locala  si biblioteci publice. Despre carte veche a vorbit dl.conf. dr. Sipos Gábor .

Rékásiné Zágonyi Margit a prezentat organizarea și prelucrarea colecției speciale de istorie locală la Biblioteca orășenească ”Móricz Pál" Hajdúnánás.
Alte imagini de la intalnire aici.
In imagini se vede organizarea colectiei de istorie locala.
Un astfel de demers implica un volum mare de munca, adunarea  si prelucrarea unui grup de documente  cu care bibliotecile mici nu se  intalnesc.
O astfel de colectie aduna tot- presa veche, afise, harti, invitatii, programe de la evenimente, anuare, scrisori, fotografii, acte, lucrari de specialitate care au ca tema istoria locala... site



Au participat  elevi, bibliotecari scolari din Valea lui Mihai, bibliotecari din bibliotecile publice din Sacueni, Diosig, Marghita, Curtuiseni, Oradea, si din biblioteci  din Ungaria, aflate in imediata apropiere a granitei.




8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării