28 august 2019

Tabără de poveste


La Salonta, în Galeria de artă a municipiului şi în curtea Turnului Ciunt, s-a desfăşurat prima tabără de poveste pentru cei mici. Preşcolarii au fost conduşi în minunata lume a basmelor de doamnele educatoare Gali Terézia, Rajos Anikó Andrea, Varró Anita şi Berek Elza. Programul săptămânii a inclus diferite activităţi: prezentarea basmului preferat, confecţionarea diferitelor obiecte legate de poveşti, printre care şi păpuşi din lingură de lemn, care au fost realizate cu ajutorul doamnei Bondár Hajnal, conducătoarea Cercului Meşteşugăresc „Sinka István”. Copiii au cântat multe cântece şi au fost acompaniate la chitară de doamna educatoare Gali Terézia. Programul a inclus şi o vizită la Biblioteca Municipală „Teodor Neş” Salonta, aflată la etajul clădirii. 



Câţiva dintre copii nu se aflau pentru prima oară la bibliotecă. Ei au mai venit la noi cu mamele lor. Printre noutăţile secţiei de copii, micuţii au descoperit şi o carte mai veche, una de marele povestitor Benedek Elek, în spatele căreia doamnele educatoare au strecurat o „comoară”, o punguţă cu bănuţi de ciocolată. Ei au răspuns la întrebările bibliotecarilor, şi după coperta cărţilor expuse au ghicit titlul respectiv. Copiii au vizionat două filme cu diapozitive, proiectate de doamnele educatoare, filme care au fost urmărite cu interes, deoarece nu au mai văzut aşa ceva. Cu ajutorul unor planşe le-am prezentat o poveste de Lázár Ervin despre o zână cu şapte capete. Fiindcă s-au comportat frumos în bibliotecă, au avut ocazia să viziteze şi „labirintul” plin de cărţi, adică marele depozit.

Participanţii la tabără s-au simţit foarte bine, şi sunt convinsă că au îndrăgit astfel şi mai mult cărţile şi poveştile.

În numele colectivului bibliotecii le mulţumesc doamnelor educatoare pentru colaborare.




Irina Rugină

bibliotecar responsabil

Biblioteca Municipală „Teodor Neş” Salonta

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării