1 octombrie 2019

INVITAŢIE DIN SUFLET, PENTRU SUFLET


  

INVITAŢIE  DIN  SUFLET,
                                   PENTRU  SUFLET

                                                       Şcoala este locul în care nu putem şi nici
                                                         nu trebuie  să învăţăm  totul. Dar  unde  va  trebui   
                                                 învăţăm,    apreciem, să  acceptăm  şi    asumăm,    
                                         dacă este cazul,  provocările cu care  ne confruntăm zi de zi.
                                                             
                                                               (Valentin Băluţoiu, Istoria secolului al XX-lea şi educaţia
                                                                                                   pentru cetăţenie democratică)


            În aceste vremuri în care educaţia reprezintă, mai mult ca oricând, un domeniu neglijat, tinerii, aflaţi într-o permanentă derută, găsindu-şi tot mai greu reperele morale, se impune implicarea tot mai mult a acestora în activităţi cu caracter cultural şi ştiinţific care promovează respectarea drepturilor și libertăților omului.
Conştienţi de faptul că educaţia realizată în special în cadrul şcolii, prin activităţile de la clasă, nu oferă posibilitatea valorificării potenţialului de care dispun tinerii, profesorii Livia Ghiurcuţa şi Nicoleta Blaj, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, cu sprijinul direcţiunii liceului, reprezentată de director Carmen Chira,  în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea și Asociația TIKVAH şi elevii liceului, organizează Simpozionul HISTORY .... BEYOND WORDS din 9-10 octombrie 2019, cuprins în cadrul proiectului educativ THE  HISTORY OF THE HUMANITY AT THE CROSSROADS sprijinit financiar de Institutul Olga Lenghel.
              Simpozionul este dedicat comemorării victimelor Holocaustului din România.
               În aceste zile pe care le vrem speciale, ne vom considera deosebit de onoraţi dacă veţi fi alături de noi, fie direct, cei care vor dori să se afle pentru câteva ore în acest cuib de cultură situat la graniţa de Vest a ţării, fie doar cu sufletul, cei care vor trimite numai lucrările.
                                                                                                             



Mulţumim







MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE
INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢAN BIHOR
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ “GHEORGHE ŞINCAI” DIN ORADEA
MUZEUL ISTORIEI EVREILOR DIN ORADEA
ASOCIAȚIA TIKVAH ORADEA
LICEUL TEORETIC “AUREL LAZĂR”, ORADEA




REGULAMENT DE ÎNSCRIERE, PARTICIPARE, DESFĂŞURARE  ŞI   EVALUARE
SIMPOZION
HISTORY .... BEYOND WORDS
Tema: Istoria Evreilor și Holocaustul din România în secolul al XX-lea
9 -10 octombrie 2019

            Simpozionul este dedicat Zilei Comemorării Holocaustului din România-9 octombrie și își dorește să contribuie la educarea elevilor în spiritul toleranței, empatiei, respectării drepturilor și libertățile omului, înțelegerii și acceptării diversității culturale, etnice, confesionale precum și evidențierea aspectelor locale ale contribuției evreilor la istoria și cultura comunităților din care provin.
            Activitate se va desfășura pe două secțiuni: una litarară și cealaltă științifică.

1.      Secţiunea literară: Eseu literar
Această secţiune se adresează elevilor din clasele V-XII, care vor realiza un eseu cu un titlu propriu,  despre rolul evreilor în cultura orădeană și națională. Lucrarea nu va depăşi 2 pagini și va fi alcătuită în format electronic conform regulilor precizate în acest regulament. Modul de prezentare a eseului aparține în totalitate autorului
2.      Secţiunea ştiinţifică:  Comunicări ştiinţifice
În această secțiune lucrările trebuie să cuprindă, la finalul lor, Bibliografia utilizată și note de subsol. Bibliografia trebuie realizată astfel: numele şi prenumele autorului, titlul lucrării cu italice, editura,  localitatea apariţiei lucrării, anul apariţiei (în ordinea alfabetică a autorilor) și pagina.


REDACTAREA LUCRĂRILOR:
Toate lucrările trimise vor fi tehnoredactate pe calculator, cu următoarele caracteristici: -Format pagina A4; -Textul va fi tehnoredactat cu diacriticile limbii române (ă, î, â, ţ, ş); -Font Times New Roman, mărime font 12, spaţiere la un rând, cu margini egale de 20 mm (stânga, dreapta, sus şi jos). Titlul lucrării se va scrie cu font 14 boltit-centru, iar la un rând, sub titlul lucrării, în partea dreaptă, se vor menţiona numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, judeţul, cadrul didactic coordonator/îndrumător. Data pentru trimiterea lucrărilor din țară-30 octombrie 2019. Lucrarea va fi însoțită de Fișa de înscriere și Acordul de parteneriat.
Notă:. Lucrările care vor respecta regulile de redactare precizate în prezentul regulament vor fi publicate în format electronic pe CD/DVD cu ISSN.
Nu se percepe taxă de participare.
             
            EVALUAREA
Se vor acorda diplome de participare tuturor participanţilor. Pe diplome se va preciza şi numele cadrului didactic coordonator. Eleviivși profesorii care participă direct la simpozion vor primi și mapa simpozionului.

            DATELE DE CONTACT ALE COORDONATORULUI PROIECTULUI:
            Prof. dr. Ghiurcuţa Livia, adresă e-mail: livia_ghiurcuta@yahoo.com, telefon 0743 527134/0771625400, prof. Nicoleta Elena Blaj, e-mail: nicoblaj@yahoo.com, tel. 0724 572 391.




FIŞĂ DE ÎNSCRIERE
SIMPOZION HISTORY .... BEYOND WORDS
9 -10 octombrie 2019


Numele şi prenumele elevului:

Şcoala de provenienţă:

Localitatea şi judeţul:

Clasa:

Secţiunea:

Adresa şcolii (stradă, cod poştal, număr telefon, fax, adresă mail):

Adresa de email a elevului:

Profesor/profesori /coordonator(i):

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării