13 octombrie 2019

Lecturi de weekend 115




Femei Periculoase Volumul 1 si vol. 2 de  GARDNER DOZOIS, GEORGE R.R. MARTIN, publicate in anul 2017 la Editura Nemira


George R.R. Martin si Gardner au coordonat mai multe antologii împreună, publicând mereu autori în vogă .
Antologia de față este dedicată Femeilor periculoase, femei pilot, femei din spatiu, ucigase in serie, femei fatale irezistibile, vrajitoare, fete rele, rebele ,supereroine, femei detectiv, judecătoare sau regine, parcurg timpul și spatiul de la un capăt la altul într-o continuă aventură.


În volumul întâi al antologiei  au fost incluse poveştile: ”Halal desperado!” (fantasy), de Joe Abercrombie, ”Sau  m-a lăsat inima” (thriller, crime), de Megan Abbott, ”Cântecul Norei” (ficţiune istorică), de Cecelia Holland, ”Mâinile care nu există” distopie, extratere ştrii, mutaţii genetice), de Melinda Snodgrass, ”Bombardele” (vrăjitorie, vampiri), de Jim Butcher, ”Raisa Stepanova” (ficţiune istorică, aventuri, proză de război), de Carrie Vaughn, ”În ring cu Iisus” (romance), de Joe R. Lansdale, ”Vecinele” (time travel), de Megan Lindholm, ”Ştiu cum să le agăţ” (crime thriller, femme fatale story), de Lawrence Block, ”Umbre pentru Tăcere în Codrii Iadului” (supranatural), de Brandon Sanderson, ”O regină în exil” (ficţiune istorică), de Sharon Key Penman, ”Fata din oglindă” (universul ”Magicienii”), de Lev Grossman.
Volumul al doilea continuă în aceiași manieră cu alți nouă autori cunoscuți.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării