4 octombrie 2019

Cetateni activi la puterea a treia

Cu ocazia zilei de 1 Octombrie- ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE



la Prefectura s-a desfasurat conferinta ,,Parintii nostri - eroii nostri''.
Intalnirea a adus impreuna reprezentantii autoritatilor locale si guvernamentale, ai organizatiilor si fundatiilor implicate in activitati destinate persoanelor varstnice. 
S-a vorbit despre sprijinul pe care fiecare din aceste entitati incearca sa-l ofere varsnicilor care sunt in situatii dificile.
Seniorii din sala au recitat, au cantat si au vorbit despre nevoile lor :

          Noi persoanele vârstnice, pensionarii , nu avem pretenţii prea mari,…….. cea ce vrem este: un strop de recunoştinţă, un vulcan de dragoste si preţuire, o paletă de culori de zâmbete din curcubeu , o mângâiere duioasa ca trecerea si adierea unui zefir si un braţ puternic care să ne susţină la nevoie, respectiv şi un cadru legislativ care să apere demnitatea si viata noastră de persoane vârstnice, de  pensionarii 

___________
In data de 2 ocombrie a avut loc clubul de poezie de la Filiala Dacia, prilej cu care am sarbatorit intr-un cadru mai restrans acelasi eveniment.

S-au recitat poezii despre toamna, toamna calendaristica si toamna din buletin pentru ca in sufletele participantilor este - asa cum au declarat ei - o continua primavara.

A fost parcursa agenda evenimentelor care au loc in cinstea persoanelor de varsa a treia in urmatoarea saptamana.

Luna octombrie este si o luna a poetului nostru bihorean   Alexandru Andrițoiu (n. 8 octombrie 1929, Vașcău, județul Bihor – d. 1 octombrie 1996, București).

Uram membrilor cenaclului nostru de cartier, La multi ani! multa sanatate si putere de a se bucura de poezie , cantec  si voie buna  alaturi de noi la biblioteca.








___________


Astazi 4 octombrie la Muzeul Orasului Oradea in Cetate
va fi vernisata la ora 17 ,  expoziţia de picturi si obiecte artizanale executate de persoane vârstnice
Expun: Ioana Precup . Filimon Mirela, Eugenia Drăgoi , Szell Ecaterina , Belicciu Hortenzia, Qvartal Margit, Grecu Ecaterina, Tudor Dora, Vlad Ileana, Viviana Mrejea




Coordonatorul proiectului,  Miorita Sateanu-Cetatean de onoare al Municipiului Oradea.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării