17 aprilie 2021

Lecturide weekend 131

 Supa lui Kafka

Daca v-ati intrebat vreodata cum ar fi sa luati masa cu Franz Kafka, cu Jane Austen sau cu Raymond Chandler, aceasta este ocazia cea mai buna pentru a capata un raspuns.Preocupările culinare ale omului din secolul douăzeciși unu au depășit multe granițe. Toată lumea gătește  și toată lumea prezintă ce gătește pe toate canalele media.

Îndemânarea gastronomică a alunecat și spre domeniul literar, Supa lui Kafka de  Mark Crick publicată în 2008  de editura RAO este un exemplu de acest fel.

 
Poate nu ați apucat să citiți nici o carte de vreunul din cei 14 autori pe care autorul îi imită, printre ei îi găsim   pe  Raymond Chandler, Jane Austin, Franz Kafka, Marcel Proust, Steinbeck, Borges, Chaucer ,Homer , Virginia Wolf, Graham Greene, marchizul de Sade.

Acum aveți ocazia ca într-o povestire de două , trei pagini să cunoașteți stilul autorilor enumerați mai sus, să vedeți dacă vă atrage sau nu. 

Povestirile sunt construite în jurul unei activități gastronomice, se petrec în bucătărie , în timp ce personajele gătesc  sau servesc masa. Atmosfera timpului și stilul autorului sunt foarte bine redate, așa că îți poți imagina că iei masa cu acești autori clasici. 

Cine a citit autorii respectivi îi recunoaște foarte ușor și se poate amuza copios de noile ipostaze pe care textul le construiește. 
Cine nu i-a citit , poate deveni interesat  sau nu de stilul povestirii, de construcția personajelor, care sunt fooooarte asemănătoare cu originalele, și poate căuta volumele autorilor pe rafturile bibliotecii.

Pe mine m-a amuzat teribil această carte.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării