14 aprilie 2021

15 aprilie Ziua Mondiala a Culturii

 Biblioteca Oraseneasca Nucet

 

"Scopul artei este acele de a spala, de pe sufletele noastre, praful vietii de zi cu zi."( Pablo Picasso)
In fiecare an la 15 aprilie se marcheaza Ziua Mondiala a Culturii, ca o recunoastere a contributiei oamenilor de cultura la imbogatirea culturii si a spiritualitatii universale.
Data a fost aleasa, in memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului, umanistului italian Leonardo da Vinci ( 15 apr. 1452 - 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimari, un vizionar in lumea artelor.
Cultura se prezinta in mai multe forme, dar categoriile oficiale sunt: arhitectura, pictura, sculptura, muzica, literatura si dansul, carora li s-a adaugat, in 1911, cinematografia, considerata cea de-a 7 arta.
Numai cultura poate sa inceteze conflictele militare si sa faca mai morala politica, economia, sa uneasca oamenii din intreaga lume, in ciuda nationalitatii, varstei, situatiei sociale si materiale.
Ingrijirea culturii este deosebit de importanta astazi, cand planeta si societatea umana trec prin noi crize economice, globale, cataclisme, si conflicte militare.








Bibliotecar Bitea Talida



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării