15 decembrie 2021

Lecturi de weekend 151

Maree înaltă a autorilor suedezi  Cilla Borjlind, Rolf Borjlind carte apărută la   Editura: Paralela 45în anul 2019 , Colecția: Crime.

Cilla și Rolf Börjlind sunt scenaristii cei mai celebri din Suedia, in special pentru serialul de televiziune bazat pe romanele-cult ale lui Maj Sjöwall si Per Wahlöö. Acum devin autori de besteselleruri polițiste.



O necunoscută a fost îngropată pe o plajă, în seara mareei înalte. Doar capul îi ieșea din nisip… După 20 de ani, Olivia Rönning, studentă la Academia de Poliție din Stockholm, are ca temă pentru lucrarea de absolvire acest caz rămas nerezolvat. Primul obstacol: polițistul care a anchetat cazul a ieșit la pensie, apoi a dispărut. Următoarele: curiozitatea ei începe să deranjeze, iar investigația devine tot mai riscantă. Ancheta o poartă pe Olivia în mijlocul oamenilor fără adăpost din capitală, atacați sălbatic de o bandă de neo-naziști tineri, al unei rețele de prostituție de lux, dar și la porțile imperiului minier al unui industriaș atotputernic decorat recent de rege. Ce se ascunde în spatele tuturor acestor lucruri misterioase?

Maree înaltă este primul volum al unei serii bestseller care a fost tradusă în peste 30 de țări și e comparată cu Millenium, atât pentru caracterul puternic al personajelor, cât și pentru modernitatea și capacitatea de seducție a intrigii.





Note de lectură: 
Spre deosebire de romanele polițiste scrise de autori de alte naționalități, eroii acestei povești nu sunt deloc atenți. Nu văd când îi urmăresc personajele negative, nu știu să se bată , nu au ajutoare în jur să îi salveze din situațiile dificile. Prin urmare  mănâncă foarte multă bătaie, sunt agresați, sunt incendiați... 
Din fericire dreptatea învinge spre sfârșitul volumului, atât de târziu încât pierzi speranța că cei buni vor supraviețui.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării