4 octombrie 2023

Soluții pentru comunitate - apel de proiecte

 Până in 16 octombrie este deschisă platforma European Challenge . unde se așteaptă aplicații de la biblioteci care doresc să implementeze  la nivel local soluții de educație și integrare pentru un  public bine definit.

Se agreează desigur ca proiectele să fie în linia politică a Uniunii Europene .

Ce se dorește:

  • Programul European Challangee susține schimbarea locală a comunităților prin echiparea bibliotecilor din întreaga Europă cu resursele pentru a dezvolta soluţii creative care să sporească participarea democratică şi socială şi bunăstarea mediului înconjurător a comunității. 
  • Programul sprijină bibliotecile și comunitățile pe care acestea le deservesc prin- sprijin pentru implementarea proiectului lor și oportunitatea de a participa la un program de mentorat cu alți participanți la proiectele   European Challange. 
  • Prin participare, biblioteca și comunitatea aleasă vor beneficia de toată rețeaua de învățare construirea și recunoașterea pe care acest program pan-european poate oferi. 

Programul se va desfășura din ianuarie până în septembrie 2024 și  programul oferă echipelor selectate  următoarele oportunități:

 • o serie de ateliere online și în persoană și sesiuni de mentorat
 • finanțare de până la 10.000 EUR (opțional) pentru implementarea soluțiilor creative
 • oportunități suplimentare de schimb peer-to-peer, creare de rețele și călătorii.
 
Câștigătorii vor trebui să  demonstreze:
-Relevanța locală
-Creativitatea soluției propuse
- Faptul că proiectul este unul incluziv
- Proiectul are rezultate măsurabile
- Că proiectul este sustenabil pe perioade mai îndelungate.
- Că propunerea se integrează în valorile democrației europene
- Că proiectul are un impact pozitiv asupra populației  sau mediului .




Daca ppt nu este vizibil poate fi descărcat și din pagina proeictului, unde sumar pot fi văzute proiectele câștigătoare anul trecut, 2022.

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării