5 octombrie 2023

"Ziua Educației" la Filiala Decebal

 Vineri, 29 septembrie 2023, 22 de copii din grupa mare de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, însoțiți de doamnele profesoare Nicoleta-Oana Fărăianu și Oana-Victoria Matei, plus mama unui copil, au făcut o vizită la Filiala Decebal a Bibliotecii Județene "Gheorghe Șincai". Această vizită s-a desfășurat ca un preambul al "Zilei Educației" din 5 octombrie. Copiii (de altfel, foarte curioși de felul lor) au făcut cunoștință pentru prima oară cu o bibliotecă publică (majoritatea au recunoscut că nu au acasă bibliotecă) și au pus tot felul de întrebări, aflând cu ocazia acestei vizite ce e o bibliotecă publică, cum sunt aranjate cărțile la raft, de câte feluri sunt ele, cum se pot înscrie la bibliotecă, de ce au nevoie pentru a se înscrie la bibliotecă, câte cărți pot împrumuta o dată, cât le pot ține acasă, cum trebuie să aibă grijă de ele (pentru a le putea citi și alți copii sau adulți). După ce au aflat toate aceste amănunte importante, am făcut și o "simulare" de împrumut cu ajutorul uneia din doamnele profesoare, pentru a vedea copiii, efectiv, cum se desfășoară procedura de împrumut pentru orice carte din bibliotecă. Înainte de a pleca, doamnele profesoare mi-au înmânat și câteva desene făcute de acești copii minunați, pe care le-am expus ulterior, miercuri, 4 octombrie, în "vitrina" filialei.

La sfârșit, copiii au promis că fie vor veni să se înscrie la bibliotecă, fie o să-și admire desenele expuse în Filiala Decebal.

Dedesubt, în pozele atașate puteți vedea câteva momente surprinse în timpul vizitei.










"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării