11 decembrie 2023

România de mână - Colindă

 

La Bicăcel comuna Lăzăreni , ieri 10 decembrie 2023 Asociația de Teatru Experimental Clandestin,a organizat a IV-a ediție a Festivalul de tradiții și folclor „România de mână - Colindă”.


Asociația de Teatru Experimental Clandestin a găzduit  interpreți de tradiții și folclor bihorean care au oferit localnicilor și spectatorilor  un program complex de colinde specifice Crăciunului.

Ne-au încântat cu colinde Asociația Folclor Fără Frontiere, Colindătorii din Cărăndeni care s-au reunit după 28 de ani, Grupul de Colindători Cetatea Șoimilor Peștiș Bihor, Clasa Magicienilor de la Colegiul Național "Onisifor Ghibu", Oradea coordonați de dna. învățătoare Gheorghina Lemnian și Grupul de Colindători de la Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin coordonați de prof. Pantea Domnica Nelia.

Programul oferit, adus în primplan vechile tradiții de alduit produsele specifice sezonului, vinul cârnații sau cozonacii, au fost moși, capră, și dansuri populare...

Doamna Viorica Știube-meșter popular al Bihorului a făcut o expoziție de  costume tradiționale cu specific bihorean cusute manual.  

Alături de costumele noi cusute manual au fost expuse și două costume vechi din colecția Vioricăi Știube  și din colecția Kovacs Katalin,  Asociația Bresle de Odinioară.

Frumusețea costumelor vechi și noi a atras atenția atât interpreților cât și spectatorilor, care au petrecut timp studiind cusăturile migăloase.














 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării