16 iunie 2024

Lecturi de weekend 193

 

  Trilogia Wayward Pines, de  BLAKE CROUCH publicată   la editura RAO,  este una dintre cele mai surprinzătoare și acaparatoare serii mystery thriller ever. Cele trei volume sunt:
 Volumul 1 Orașul din munti 
Volumul 2 Șeriful
Volumul 3 Ultimul oraș
 


Agentul secret Ethan Burke ajunge în Wayward Pines, Idaho, cu o misiune clară: de a localiza şi recupera doi agenţi federali dispăruţi cu o lună în urmă în acest orăşel bucolic. Însă la câteva minute de la sosirea lui are un accident grav. Ajunge la un spital, fără acte de identificare, fără telefon mobil, fără servietă. Personalul medical pare destul de prietenos, dar ceva pare... ciudat. Pe măsură ce zilele trec, ancheta lui Ethan legată de dispariţia colegilor lui scoate la iveală mai multe întrebări decât răspunsuri.


Un gard electrificat prevăzut cu sârmă ghimpată încercuiește orașul Wayward Pines, care se află non-stop sub stricta supraveghere a unor lunetiști.
 În fiecare clădire și în fiecare locuință există camere de supraveghere ascunse. Rezidenților li se spune unde trebuie să lucreze. Unde să locuiască. Cu cine să se căsătorească.
Unii cred că sunt morți și că trăiesc astfel viața de apoi. Alții au impresia că sunt prizonieri într-o închisoare experimentală. Fiecare visează în secret să plece, dar cei câțiva care îndrăznesc să încerce au parte de o surpriză terifiantă.

Autorul povestește la sfârșitul primului volum cum l-a marcat când era copil celebrul film Twin Peaks , și cât de nesatisfăcător a fost pentru el modul în care s-a terminat serialul.
Sub acestă influență a scris această  serie mystery thriller foarte reușită și cu un final mai puțin incert.

La întrebările : Va izbuti omenirea să supraviețuiască? Vor reuși cei câțiva oameni din Wayward Pines să asigure perpetuarea speciei? Vă invităm să descoperiți singuri citind cărțile.

Ședința anuală a Asociației Bibliotecarilor Maghiari din România.

  În perioada 10-11 octombrie 2024, a fost organizată Ședința anuală a Asociației Bibliotecarilor Maghiari din România. Întâlnirea profesion...

Wikipedia

Rezultatele căutării