9 iulie 2024

Bursele Familia



Revista de cultură FAMILIA, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea și Consiliul Județean Bihor, au inițiat în 2024 prima ediție a Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA.

Organizatorii au oferit  în total 3 burse în valoare de 1200 de euro fiecare, respectiv 3 rezidențe de creație în cuantum de 1000 de euro (întreținere și utilități) fiecare, astfel: câte o bursă, respectiv o rezidență pentru fiecare dintre categoriile: proză, poezie și literatură pentru copii. Rezidența se desfășoară pe durata a trei săptămâni, fiecare câștigător având posibilitatea de a alege intervalul dorit între 15 iulie și 8 septembrie a.c.

Bursele și rezidențele au fost oferite printr-un concurs de proiecte care s-a încheiat în 7 august cu un eveniment de gală .
La eveniment au fost prezentați cei trei câștigători ai Burselor de Creatie Familia, 2024  : Iulian Bocai (proză), Anastasia Gavrilovici (poezie) și Adina Popescu (literatură pentru copii).

Au mai participat la eveniment Florin Iaru, poet și prozator marcant, formator de noi  scriitori prin   cursuri de scriere creativă  ; Radu Vancu , poet, prozator, eseist ; și Alex Moldovan,  autorul seriei „Olguța”, citită pînă acum de sute de mii de elevi.


În România bursele de creație literară nu sunt foarte dese, dar nici raritate. Amintim:
„Bursele și rezidențele de creație literară Cărturești” Ediția 3: 2022 - 2023.
Burse în Timisoara , pentru Jurnalism cultural 2024 sau mai veche Rezidența literară La Două Bufnițe, prima rezidența literară din Timișoara

Imagini de la gală din duminica fierbinte de iulie.







Ziua Mondiala a Pacii

  UNIUNEA JUDEȚEANĂ A PENSIONARILOR OBIECTIV *CETĂȚENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA LOCAȚIA : *CERCUL MILITAR* str.M. Eminescu nr.5 DATA: VINE...

Wikipedia

Rezultatele căutării