1 octombrie 2014

„Lecturi de vară” la Filiala Dacia



Venind în întâmpinarea celor mai mici cititori, Filiala Dacia a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea a derulat, pe perioada vacanţei, proiectul „Lecturi de vară”, la care au participat 29 de copiii de vârstă școlară (de la Liceul „Lucian Blaga”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Şcoala gimnazială nr. 11, Şcoala gimnazială „Dacia”, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” ş.a.).
Unii dintre ei călcau pragul bibliotecii pentru întâia oară, împinși de la spate de către profesori sau părinți. Alţii nu veneau prima dată, dar se orientaseră până acum spre lecturile obligatorii din programa școlară.
Sfioși, timizi, nehotărâți - la început, şcolarii s-au lăsat seduşi, uşor-uşor, de magia lecturii. Copiii mai mici au preferat povești cu prinți  și prințese, din cărţi cât mai colorate şi ornate. Cei mai mărișori au îndrăznit să abordeze cărţi în vogă de mistere, aventuri şi fantezii, cu vampiri sau magicieni. Pentru că, până la urmă, pasiunile copiilor în materie de lecturi țin ritmul timpurilor.
Din fericire, oferta de cărți la dispoziția cititorilor este suficient de generoasă la Filiala Dacia. Iar proiectul „Lecturi de vară” se cere permanentizat, fie şi doar fiindcă... pofta vine mâncând!
Pentru că vacanţele trec, dar cărţile rămân.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării