9 iunie 2015

Cenaclul Ecoart


Introducerea in tema propusa- Cum trădăm poezia a făcut-o Mihai Vieru prezentându-ne fragmente din Festivalului de literatură Discuţia secretă.  Programul acestui festival arădean aflat in 2015 la a doua editie a cuprins 15 evenimente: lecturi publice, lansări de carte, dezbateri, dar şi momente speciale în care publicul a fost  chemat să socializeze   cu autorii invitaţi.


Propunerea de discutie, făcută de dl Dan H. Popescu ,  pornea de la definiția poetului și a poeziei și  de la posibila migrare a scriitorului de poezie în arealul scriitorului de proză. Proza si mai ales romanele scrise de un poet găsesc echilibrul just al genului?

Si-au exprimat părerile de specialiști poetii Alexandru Sfârlea, Gheorghe Vidican iar concluzia a fost una singură: limbajul și maniera poetică îmbogățește orice text, proză scurtă sau roman, crează momente de pauze lirice în succesiunea evenimentelor , și ridică mult calitatea textului.
Identificarae momentelor poetice in text a fost exersată pe exemple propuse de Mihai Vieru  si a generat polemici intense.

  






Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării