9 septembrie 2016

Bacovia in septembrie la Filiala Dacia

  Prima întâlnire a  Clubului de poezie de la Filiala Dacia după vacanță a fost dedicată lui George Bacovia.
Nona Herdean a făcut o incursiune în biografia poetului , Petru Popița a ținut isonul recitând versuri care demonstrează că poetul nu  are doar poezii triste care evocă toamna ci el este si un iubitor de patrie și chiar un răzvrătit. Lucian Munteanu a  discutat despre părerile criticilor vremii  despre poezia  lui Bacovia.


Dies Irae
”Cât de strain sunt de tara mea
Si nici un dor nu mi-a ramas -
Gând rau si-ntunecat
Închide al dreptatii glas.”

 George Bacovia,  George Andone Vasiliu (numele de naștere al poetului) (n. 17 septembrie 1881   Bacău – d. 22 mai 1957, București) a fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Este autorul unor volume de versuri și proză scrise în baza unei tehnici unice în literatura română, cu vădite influențe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira. La început văzut ca poet minor de critica literară, va cunoaște treptat o receptare favorabilă, mergând până la recunoașterea sa drept cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai importanți poeți din poezia română modernă.



Epuizând tema au fost trecute în revistă evenimetele culturale ale lunii august la care au participat membrii clubului de lectură.-  31 august Ziua Limbii Române a fost amintită de Miorița Săteanu, dl Lucian Munteanu ne-a povestit despre periplu cenaclului Barbu Stefănescu Delavrancea prin Tara Beiușului pe urmle poeților Bihoreni( Crisana )

Următoare aîntâlnire a Clubului va fi în data de 5 octombrie când vom  lansa noul volum de poezie al doamnei Ioana Precup si o vom sărbători.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării