2 aprilie 2017

Stei- Raport de activitate

BIBLIOTECA ORĂȘENEASCĂ ȘTEI
Nr. 14  din 8.12.2016

RAPORT DE ACTIVITATE
         
           Biblioteca Orășenească Ștei este o bibliotecă publică cu caracter enciclopedic, de aceea, organizează și dezvoltă colecții de documente bibliografice și alte  materiale purtătoare de informații enciclopedice reprezentative, potrivit nevoilor de informare comunitară a tuturor categoriilor de utilizatori. Prin activitatea specifică pe care o desfășoară, se urmărește realizarea serviciilor cu caracter permanent, precum și atingerea următoarelor obiective:
         - realizarea indicatorilor în conformitate cu specificul activităților de bibliotecă (nr. total de utilizatori, frecventă, nr. documente împrumutate, raportate la zile de lucru)
         - îmbunătățirea calității serviciilor existente( informare, informatizare, împrumut documente specifice bibliotecii)
         - perfecționarea serviciilor nou înființate( serviciul mobil de împrumut, serviciul de instruire și  creație artistică –,, Ateliere artistice”, serviciul de instruire IT.
         - înființarea de noi servicii, având în vedere solicitările utilizatorilor
         - completarea colecțiilor existente cu publicații, prin achiziții sau donații
         - înscrierea în circuitul lecturii a publicațiilor intrate în bibliotecă și punerea lor la dispoziția utilizatorilor
         - verificarea periodică a stării colecțiilor, recondiționarea unor publicații, după caz și selectarea pentru casare a celor deteriorate
         - menținerea în stare de funcționare a echipamentelor electronice din spațiul destinat Biblionet și îmbunătățirea calității serviciilor oferite prin perfecționarea cunoștințelor în domeniul Tehnologiei Informației
         - preocuparea permanentă pentru satisfacerea cerințelor tuturor categoriilor de utilizatori, fără deosebire de sex, vârstă, rasă,  naționalitate sau apartenență politică.
           Cele mai importante activități desfășurate pe parcursul anului au cuprins tematici de educație preventivă, educație pentru o alimentație sănătoasă și dezvoltarea armonioasă a trupului, educație artistică, creație literară, activități
referitoare la reguli de conduită și manifestare a individului in familie și societate, activități de socializare, diferite manifestări - program prin care am urmărit aplicarea unor modalități practice de diversificare a activităților care să stimuleze creativitatea și să dezvolte gustul pentru frumos și curățenie.        Exemplificăm cu câteva titluri de activități: Atenție la pericole de tot felul!, Minte sănătoasă, în corp sănătos, Este alimentația importantă pentru sănătatea noastră ?, Surprize pentru cei dragi, Cum ne comportăm?, Vreau să fiu o bună gospodină!, Să facem cunoștință, Știm că focul și curentul electric pot fi periculoase?, Primăvara, anotimpul florilor, Cad frunze aurii ș.a.
          Am organizat expoziții de lucrări realizate în Atelierele artistice ale bibliotecii, expoziții de carte tematică, întâlniri prilejuite de diferite evenimente și dezbateri pe diverse teme propuse, cum ar fi: Ce înseamnă familia pentru noi?, Ziua bibliotecarului și a cărții, Ziua Mondială a apei, Ziua Europei, Ziua Internațională a Mediului, Ziua Justiției, Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Națională a României, ș.a., zile aniversare ale unor personalități române și străine cunoscute, ș.a.
          Am continuat campania împotriva violenței și pt. păstrarea curățeniei.
          În cadrul Proiectului de Lectură, „Căsuța cu povești”, realizată în Atelierele artistice ale bibliotecii, din materiale refolosite, a funcționat pe tot parcursul anului, spre marea satisfacție a micilor utilizatori. Am organizat activități intitulate, Povestind copiilor, unde am citit și analizat texte literare cu caracter educativ.
          Am organizat ședințe de psihoterapie cu copiii de 7-10 ani, bazate pe informații de specialitate, pentru combaterea fricii (ca o consecință a utilizării necorespunzătoare vârstei, a jocurilor de groază și a vizionării necontrolate, a filmelor cu același caracter.
          În cadrul Serviciului de instruire și creație artistică am confecționat o serie de montaje florale decorative, cu scopul de a înfrumuseța interioarele locuite de rezidenții Căminului pt. persoane vârstnice de la Băița.
           Am continuat parteneriatele încheiate în anii precedenți, prin activități stabilite în comun, bazate pe teme literare și educaționale.
           Activitățile desfășurate pe întreg parcursul anului, ne-au adus satisfacții deosebite, iar acțiunile desfășurate în cadrul programelor implementate de Biblioteca Orășenească Ștei, au fost fructuoase, producând efectele așteptate.
                                                            
                                                           Întocmit de: Petrila Marina Edit
                                                                                Bibliotecar


Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării