13 iunie 2017

Proiectul Adult-Reg- la final


Marţi, 6 iunie 2017, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor a fost reprezentată de o delegaţie condusă de dna Ligia Antonia Mirişan, director-general manager, la Conferinţa finală a proiectului „Adult-Reg - Dezvoltarea și certificarea de noi programe de educație a adulților, în vederea soluţionării nevoilor de pe piaţa muncii la nivel regional”, desfăşurată la Skopje, în Macedonia. Din delegaţie au mai făcut parte Alin Maghiar şi Paul Zoţ, colaboratori în cadrul proiectului şi bibliotecari în cadrul instituţiei.
Conferinţa a urmărit prezentarea unei abordări inovative, care a fost implementată în timpul dezvoltării proiectului finanţat prin Programul ERASMUS+ al Uniunii Europene, Acțiunea cheie 2: Parteneriate strategice. Rezultatele proiectului au fost prezentate cu ajutorul reprezentanţilor partenerilor din proiect, incluzând experţi în educaţia adulţilor din Germania, dar şi profesionişti din sectorul de educaţia adulţilor din Macedonia şi România.




Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor a încheiat, recent, seria de activităţi din cadrul proiectului Adult-Reg, al cărui obiectiv a fost să răspundă nevoilor de formare la nivel regional în Macedonia și România, în contextul în care programele oferite de furnizorii de educație a adulților nu corespund întotdeauna acestor nevoi, ceea ce afectează atât ocuparea forței de muncă, cât și competitivitatea regională.
Activităţile din proiect au inclus: efectuarea unei analize a nevoilor regionale de educație și formare în două regiuni pilot din Macedonia și în două regiuni pilot din România (Bihor şi Vâlcea), dezvoltarea, printr-un proces de cooperare transnațională și de schimb de expertiză și experiență, a patru programe de educație a adulților în cele două țări (două pe regiune), care să compenseze deficitul de competențe regionale, şi organizarea de cursuri pilot în Macedonia și România.
Reprezentanţi ai partenerilor din proiect au participat la întâlniri transnaţionale de pregătire şi coordonare a activităţilor asumate, întâlniri organizate la Bucureşti, Bonn şi Skopje.
În judeţul Bihor au fost dezvoltate două cursuri de formare: Turismul rural- o alternativă sustenabilă şi Producția agricolă ecologică și alimentară.
În perioada 11-19 mai 2017 a avut loc, în comuna Vadu Crişului, cursul de formare în domeniul turismului rural susţinut de formatorul Teodora Chifor, partener în proiect din partea Asociaţiei EduBiz, precum şi o sesiune informativă privind agricultura ecologică şi alimentară.

Detalii suplimentare: Ligia Mirişan, manager de proiect, director-general manager Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor. Email: ligia@rdsor.ro, tel.: 0359.800.368.

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării