12 martie 2018

"PASTEL PENTRU MAMA"



In Martie celebrăm Mamele, cele mai minunate ființe, cele cărora le datorăm faptul că existăm, că ne-au oferit protecție și iubire, soluții pentru orice scânceam, că am învățat să ne descurcăm în viață și să ne facem un rost de unii singuri.

La Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea a fost vernisata in data de 9 martie expoziția de picturi intitulată „Pastel pentru mama” a micilor artiști plastici: Jasmine Negruțiu, Ariana și Roa Cun, Emma Popper, Matei Crăciun, Melisa Pop, Ada și Alesia Ardelean, îndrumați de artistul plastic Eugenia Drăgoi, membru al Uniunii Artiștilor Plastici.


Expoziția cuprinde un număr de 25 de lucrări realizate în tehnici mixte (acuarelă, acryl, pastel cerat) de către opt copii sub îndrumarea Eugeniei Drăgoi, artist plastic.
Vârstele copiilor se află între cinci și unsprezece ani. Lucrările pictate pe pânză și carton, de dimensiuni mari și mici, prezintă compoziții plastice despre universul copilăriei: peisaje din natură și citadine, flori, îngeri, decorații și imprimeuri pentru rochia mămicii, anotimpurile în diverse ipostaze, scene de poveste etc.
Fiecare oră de pictură conține elemente din pedagogia Waldorf, pornind de la ritmuri și jocurile de degete pentru încălzirea musculaturii fine a degetelor și continuând cu dezvoltarea educației senzoriale prin așa-zisă picătură fermecată (ulei esențial din cinci plante) care se depune în podul palmei. Copiii 
simt cu intensitate trecerea anotimpurilor prin temele și jocurile abordate.











Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării