19 martie 2018

Traditii romanesti in Biharugra

"Ne aflăm în comunitatea Biharugra tocmai pentru a readuce în memoria oamenilor că există totuşi tradiţii puternice la români, tradiţii de care probabil nu ar trebui să uităm", explică Origen Sabău, preot paroh în Apateu, Ungaria.
"Încercăm prin bunătate, prin toleranţă, prin înţelegere multă să aducem acea fărâmă de dumnezeire şi aici, în sufletul românilor", spune Ligia Mirişan, directorul Bibliotecii Judeţene din Oradea.
Gazdele din Ungaria au raspuns printr-un moment artistic. Au recunoscut că nu de puține ori au făcut schimb de obiceiuri cu românii stabiliți în zonă.
"Foarte mulţi locuiesc ori s-au mutat în Biharugra, de cealaltă parte a frontierei, şi obiceiurile de Paşte atât ale românilor, cât şi ale maghiarilor încercăm să le păstrăm şi cred că ziua de astăzi va fi în beneficiul ambelor comunităţi", susţine Makra Tibor, primarul comunei Biharugra.
Reporter: Anca Deac 
Sezatoare in mai

 Se apropie finalul  anului de sez[toare la bibliotecă. Ultima întalnire în 28 iunie va fi un eveniment în care vom face o mică paradă a  mo...

Wikipedia

Rezultatele căutării