11 iunie 2020

Forever young

Viața este un dar și un privilegiu și trebuie folosită ca atare.
”Unii oameni indiferent cât de bătrânii sunt niciodată nu iși pierd  frumusețea. Au mutat-o din fețele în inimile lor” spune poetul și editorul Martin Buxbaum
La vârste înaintate  sănătatea și vitalitatea sunt puse înaintea frumuseții chipului. Și aici mă refer la 65 + când  activitatea profesională de bază s-a încheiat și apare oportunitatea de a te reformula în moduri creative. Hobbyuri și talente de mult timp abandonate revin în prim plan și cer să fie materializate.
Am șansa să cunosc mulți astfel de oameni care au la vârste foarte înainte o viață extraordinar de activă și pot să spun că sunt frumoși atât la chip cât și la suflet.

Există o tendință a sufletului de a rămâne pe veci tânăr și de a ignora evoluția și deprecierea constantă a corpului. Așa că doamnele care vin la cluburile noastre sunt mereu cochete și tehnic învățăm de la ele cum să îmbătrânim frumos .Un lucru pe care l-am remarcat la ele este că nu abandonează nici ajutorul pe care cosmeticele și o ținută șic le pot aduce prezenței lor în grupurile în care activează.

Unele doamne au devenit poete, cu debut și lasare de carte după  70 sau 75 de ani. Zilele trecute am întâlnit chiar un caz în care un domn de 80 de ani anunța că în sfârșit s-a hotărât să facă lansarea cărților pe care le-a scris și pe care până acum le-a ținut doar pentru el. Alte doamne sunt pictorițe, altele au intrat pe lângă ONG uri într-o activitate socială continuă... la toate le place să se adune în bibliotecă și să povestească despre ultimele evenimente la care au participat. Alte teme sunt nepoții,  vremurile trecute dar și  schimbul  de idei, de soluții care să le facă viața mai bună. Se vorbește despre stațiunile care oferă cele mai bune servicii și tratamente pentru problemele lor de sănătate , despre diete și desigur despre cosmeticele pe care le folosesc.

Un produs util nouă tuturor indiferent de vîrstă pentru că  spun clasicii  ”Frumusetea chipului este o podoabă fragilă, o floare trecătoare, strălucire de o clipă și care nu-i legată decât de epiderma”. Jean-Baptiste Poquelin (Moliere)

Pentru frumusețea sufletului avem alte rețete, cu care lucrăm permanent.Interesul, inteligența, şi permanenta informare înseamnă frumuseţe.  Frumuseţea de a trăi în actualitate,  frumuseţea de a fi capabilă socializare și de a avea o prezență și o conversație plăcută. Adică tot ceea ce sunt doamnele clubului nostru: pentru totdeauna tinere și frumoase

clubul de miercuri

la 90 de ani


  

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării