20 iunie 2020

Lecturi de weekend 122

Au venit ploile, la propiu.
Au trecut ani buni de cand nu am mai vazut atata ploaie in iunie.
Vegetatia a prins aripi, totul e verde si stralucitor si  mi-a aparut in minte cartea lui Bromfield: Vin Ploile.

Poate ne indreptam si noi spre o clima tropical-musonica, descrisa frumos in carte, care se regasește în sudul și sud-estul Asiei și se caracterizează prin temperatura medie de peste 20 °C, precipitații bogate și 2 anotimpuri: unul ploios, în care bat musonii, din martie până în octombrie și unul secetos din octombrie până în martie.

Aceasta vara ploiasa  a venit peste noul virus care creaza agitatie si panica pe tot globul. Lumea intreaga striga- Pandemie...

Curiosii care vor citi cartea se vor intalni cu   molime mult mai grave care lovesc permanent in zonele  tropicale si in comunitatile mai putin dezvoltate; ciuma si dizentereia   coexista cu inundatiile si  distrug, spala, curata totul in cale dand  restart periodic vietii.

 In societatea de consum nu prea mai stim ce este lupta pentru viata, ne mutam de pe un fotoliu pe altul si ne gandim cu ce distractii sa ne mai umplem timpul.

Natura vine in contrapunct sa ne arate ca e mai puternica decat noi, ca poate dicta legile, ca pentru a supravietui trebuie sa te adaptezi sa o privesti cu respect sa multumesti pentru ragazul pe care ti-l da pentru a trai confortabil. Cu natura trebuie sa colaborezi pentru a vedea unde poti strecura ideile tale  de dezvoltare si uneori chiar subzistenta.

Pe langa toate acestea cartea mai este purtatoarea unor frumoase si imposibile povesti de dragoste...
Lectura placuta.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării