27 noiembrie 2020

Întâlnire online a bibliotecarilor bihoreni


        Având in vedere ca suntem la o răscruce de drumuri simt nevoia sa fac evaluarea și evidențierea activităților bibliotecilor publcie bihorene din vremuri normale.
Nu am facut-o din 2017, au trecut 3 ani in care s-a lucrat foarte mult și frumos.
        Anul 2020 a fost greu , dar indrăznesc să mai sper ca bibliotecile publice  au un viitor .
Au fost prezenți la intâlnirea online bibliotecari din bibliotecile publice din Valea lui Mihai, Sacueni, Salonta, Alesd, Nucet,  Budureasa, Madaras, Santandrei, Diosig













 


Trofeul Biblioteca

Pentru cea mai bună bibliotecă publică din Bihor în anul 2019

Biblioteca comunală Sântandrei


Bibliotecar: Ramona Durdeu

Trofeul „Biblioteca” se acordă pentru activitatea de excelenţă desfăşurată în folosul comunităţii în anul 2019.

Menţinând tradiţia unei activităţi profesionale susţinute biblioteca din Sântandrei confirmă aşteptările utilizatorilor şi ale locuitorilor comunei transformând activitățile bibliotecii în activități educaționale de excelență .

Proiectul național Ora să ȘTIM implementat în comunitate a dus copiii din Santandrei în zona educației STEM 47 evenimente de lectură în 6 luni, care au adunat 689 de copii în biblioteca comunală este o cifră fabuloasă.

Am avut în atenție și proiectele de voluntariat și de colaborare cu ONG ul local care se ocupă de copiii de etnie romă și desigur cu școala din localitate.

Menţionăm participarea permanentă la acţiunile Bibliotecii Judeţene .



 Pentru anul 2020 am acordat in continuare doar diploma de merit bibliotecarilor si nu bibliotecilor. Au primit diplome pentru Activitate de excelență in serviciul comunității colegele de la Biblioteca Alesd : Ardelean  Georgeta, Urs Tamara, Denies Alb  si Kosa  Silvia. Biblioteca din Alesd ar putea primi in fiecare an un Trofeu, lucreaza   exceptional ca echipa , sunt pline de buna dispozitie si creativitate , iar comunitatea le iubeste. 

Tot asa , Diploma pentru Activitate de excelență in serviciul comunității a primit doamna  Batori Iudit, bibliotecară la biblioteca comunala din Bors. Chiar dacă nu ține legătura cu bibliotecarii din retea , activitatae dânsei e dedicată in totalitate comunității.  Taberele de meștesuguri de vară,  vor fi pentru tinerii  care au participat la ele repere ale copilăriei și pentru unii anticamera viitoarei  cariere.

_________________________

Anul  acesta ne despărtim de Terezia Kerekes care a ajuns la vârsta de pensionare.


Diplomă de merit pentru întreaga activitate

Activitate de excelență in serviciul comunități

Se acordă
Bibliotecar: Kerekes Terezia -
Biblioteca Săcueni
Diploma se acordă pentru activitatea de excelenţă desfăşurată în folosul comunităţii pe parcursul a peste 20 de ani de  viață închinată bibliotecii. Premiem pasiunea și dăruirea, perseverența, dragostea pentru copii și pentru tot publicul care au trecut pragul bibliotecii. Apreciem frumusețea, delicatețea sufletească, răbdarea și generozitatea dovedită de-a lungul anilor. 

Stafeta in biblitoeca Sacueni e preluată de Guba-Kerekes Zsuzsa, căreia îi urăm bun venit în meseria de bibliotecar.
______________________

                                Diplomă de merit pentru întreaga activitate

Activitate de excelență în serviciul comunității

Se acordă

Bibliotecar Marina Petrila

Biblioteca Ștei

Diploma se acordă pentru activitatea de excelenţă desfăşurată în folosul comunităţii pe parcursul a peste 20 de ani de activitate profesională. Premiem pasiunea și dăruirea, perseverența, dragostea pentru copii și pentru tot publicul care au trecut pragul bibliotecii. Apreciem frumusețea, delicatețea sufletească, răbdarea și generozitatea dovedită de-a lungul anilor.


_______________________________________________



Trofeul Biblioteca

Pentru cea mai bună bibliotecă publică din Bihor în anul 2018

Biblioteca Orășenească Mate Imre Valea lui Mihai

Bibliotecari: Gheri Iudit și Borbely Simon Andreea

Trofeul „Biblioteca” se acordă pentru activitatea de excelenţă desfăşurată în folosul comunităţii în anul 2018.

Menţinând tradiţia unei activităţi profesionale susţinute Biblioteca Orășenească Mate Imre Valea lui Mihai confirmă aşteptările utilizatorilor şi ale locuitorilor oraşului răspunzând proactiv la toate provocările culturale ale ultimilor ani.

Remarcăm colaborarea permanentă cu Biblioteca Judeţeană şi organizarea de evenimente de interes local și transfrontalier. Menționăm conferințele pe teme culturale organizate și găzduite, tabăra de vară pentru artiști, proiectele  de educație IT pentru copii.


Diplomă de merit

Se acordă

Bibliotecii orășenească Nucet

Bibliotecar : Bîtea Talida


    Diploma de merit se acordă pentru activitatea profesională de excelenţă desfăşurată în anul 2018.
    Apreciem deschiderea pentru implicarea tinerei generații in activități care să le deschidă gustul pentru lectură și plăcerea de a frecventa bibliotecile.
    Menţionăm participarea permanentă la acţiunile Bibliotecii Judeţene şi implicarea în toate proiectele în rețea propuse de Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai ”, Code Kids, STIM, Târguri de Știință, implicarea comunității în proiectele Anului Centenar și promovarea culturii locale.


 Diplomă de merit

Se acordă

Bibliotecii municipale „Teodor Neş „ Salonta

responsabil: Irina Rugină

Bibliotecari: Maria Iliş, Varga Dalma, Szenkó Melinda-Rozália


Diploma de merit se acordă pentru activitatea profesională de excelenţă desfăşurată cu consecvenţă în fiecare an.

Provocări noi la care au răspuns colegele noastre de la Salonta în anul 2018 sunt colaborarea cu site-ul www.arany200.eu al Societății Culturale „Arany János“. Organizarea evenimentelor din Anul Arany , conferință transfrontalieră, activități literare, implicarea în proiectul Marai, Zilele culturii române şi maghiare, programe de lectură şi parteneriate şcoli şi grădiniţe şi cu personalităţi culturale locale.

Activitățile care au avut loc la bibliotecă în cursul anului 2018 au fost consemnate pe paginile bilingve ale ziarului local Jurnal salontan și pe blogul bibliotecilor bihorene (www.bibliotecibihorene.blogspot.com).

Menţionăm participarea permanentă la acţiunile Bibliotecii Judeţene şi organizarea întâlnirilor metodice din zonă.


_______________________________





Trofeul Biblioteca

Pentru cea mai bună bibliotecă publică din Bihor în anul 2017

Biblioteca Comunală Madăras

Bibliotecari: Marinela Aristan

Trofeul „Biblioteca” se acordă pentru activitatea de excelenţă desfăşurată în folosul comunităţii în anul 2017.

Menţinând tradiţia unei activităţi profesionale susţinute biblioteca din Mădăras confirmă aşteptările utilizatorilor şi ale locuitorilor comunei transformând activitățile bibliotecii în activități educaționale de excelență .

Proiectul național Code Kids implementat în comunitate a dus copiii din Mădăras pe scena programării naționale, aceștia câștigând excursii, experiență, posibilitatea de a interacționa cu o țară întreagă.

Prezența la Târgul de știință al Bibliotecii Județene arată că biblioteca nu este doar un loc de unde se iau cărți ci un loc în care învățarea iese din formal abordând cu curaj educația STEM.

 


Diplomă de merit

Se acordă

Bibliotecii Aștileu

Bibliotecari: Nicoleta Bogdan



        Diploma de merit se acordă pentru activitatea profesională de excelenţă desfăşurată in anul 2017.
        Apreciem deschiderea pentru implicarea tinerei generații in activități care să le deschidă gustul pentru lectura si plăcerea de a frecventa bibliotecile. Apreciem curajul de a aborda educația STEM prin proiectul Code Kids și mobilizarea tinerilor din localitate în proiecte sociale.
        Realitatea desfășurării acestor programe poate fi vizualizata pe blogul bibliotecii .
        Menţionăm participarea permanentă la acţiunile Bibliotecii Judeţene .

Diplomă de merit

Se acordă

Bibliotecii comunală Budureasa

          Bibliotecari: Laza Anca Maria


    Diploma de merit se acordă pentru activitatea profesională de excelenţă desfăşurată in anul 2017.
    Apreciem deschiderea pentru implicarea tinerei generații in activitățicare sa le deschidă gustul pentru lectura si placerea de a frecventa bibliotecile. Apreciem curajul de a aborda educația STEM prin proiectul Code Kids și mobilizarea tinerilor din localitate în proiecte sociale și de voluntariat.
        Realitatea desfasurarii acestor programe poate fi vizualizata pe blogul bibliotecii .
        Menţionăm participarea permanentă la acţiunile Bibliotecii Judeţene .






Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării