17 ianuarie 2022

Eminescu - Experiente culturale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în 17 ian. , a avut loc o întâlnire între dl. dr. colonel .r. Constantin Moșincat și elevii clasei a XII de la Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr ” diriginte prof. dr. Livia Ghiurcuța.
Semestrul doi a început pentru elevii clasei a XII-a în online datorită pandemiei. Acest lucru nu ne-a împiedicat să organizăm întâlnirea . Biblioteca Județeană a facilitat tehnologic accesul invitatului de onoare la eveniment, iar doamna profesor a facilitat conexiunea cu elevii consemnați la casele lor. Gazdă a întâlnirii a fost director prof. Ancuța Șchiop.
În ora dedicată,  s-a vorbit despre Eminescu, s-a lansat numărul dedicat lui Eminescu din Revista online - Biblioteca Bravului Cavaler; s-au parcurs file din istoria României legate de recenta lansare de carte a domnului colonel, Cazemata; s-au menționat repere istorice legate de următoarea sărbătoare națională- 24 ianuarie și evenimentul s-a încheiat cu reîntoarcere la Eminescu și la cultura națională.

Întâlnirea a avut loc în holul central lângă expoziția pe care colegii de la CIC au dedicat-o Zilei Culturii Naționale.

(dr. Moşincat C-tin (n1953- ), ofiţer de tancuri român. A absolvit Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti (1994). Doctor în istorie (2006). Ofiţer la Oradea. Directorul Muzeului Militar Naţional din Oradea. Numeroase diplome. Membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi Artă Bihor)















Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării