2 martie 2022

Campanie de informare

 Bibliotecile publice din România se alătură campaniei de informare corectă a populației alături de Departamentul pentru Situații de Urgență, Cancelaria Primului-Ministru, Code for Romania, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și UNCHR România. 

Vă rugăm să folosiți platforma https://dopomoha.ro/ro pentru informare și pentru a acorda ajutor refugiaților veniți din Ucraina. Platforma este un ghid general de informare și sprijin pentru cei care vor să se adăpostească în România din cauza războiului din Ucraina și poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză și rusă. Platforma va fi actualizată permanent cu informații utile verificate de IOM Romania, Romanian National Council for Refugees - CNRR, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, UNHCR România.

 Dopomoha înseamnă “ajutor” în ucraineană. Ajutor pentru refugiații ucraineni care au nevoie rapid de informații corecte: care este procedura de intrare în țară, care sunt metodele de solicitare a azilului în România, care sunt drepturile și obligațiile persoanelor care intră în țară, la ce resurse pot avea acces etc.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării