21 martie 2022

Vineri după pandemie

18 martie 2022- retragerea restricțiilor referitoare la evenimente culturale aduce iar împreună iubitorii de artă , istorie, poezie, iubitorii de cultură! 
_______________________________________________

Filiala UZPR,,Valeriu Braniște”Timiș și Editura DDP-David Pres Print Timișoara, împreună cu Asociația Cultural Umanitară ,,Luceafărul de Vest” Timișoara , România, a lansat în septembrie 2021    proiectul cultural- concurs național ,,EMINESCU, UN VIS ÎN AȘTEPTARE”!.

În data de 18 martie 2022 a avut loc la Oradea ,în Sala Festivă a Protopopiatului Ortodox,  premierea concurenților câștigători din județele limitrofe Oradiei. Oradea a avut mulți premianți .

Premiile oferite au fost :diplome, cărți, publicare în revista literară ,,Luceafărul de Vest”  .

Cele mai reprezentative creații vor fi tipărite într-o  antologie cu titlul   ,,EMINESCU , UN VIS ÎN AȘTEPTARE”!. Proiectul are un caracter deschis de voluntariat, la care se pot înscrie și alte instituții, organizații, participanți.

 Poze de la eveniment:

 
                                          
 








___________________________________________________________________________


                                                                                                       
Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Revista de cultură Familia a organizat  vineri, 18 martie, de la ora 17, în Sala Mare a Primăriei Oradea, conferința istoricului ARMAND GOȘU, Rusia – o vecinătate primejdioasă, precum și lansarea cărții De la Napoleon la Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei. Alături de autor au fost prezenți prof. univ. dr. Gabriel Moisa și lector univ. dr. Mihai Maci.


                                          


Discuții interesante, dialoguri, opinii politice , sociologice și istorice au creionat realitatea în care trăim și au încercat să contureze ipoteze pentru viitor.

                                          

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării