3 mai 2023

Cartea și cititorul ei



 
CarteaȘiCititorulEi (#EveryBookItsReader) este o campanie de creștere a conținutului calității articolelor despre cărți, opere literare și povestiri orale în Wikipedia, Wikidata, Wikimedia Commons, Wikibooks și Wikisource. Campania a început în datade 1 aprilie și s-a terminat în data de 30 aprilie. 
Campania internațională cu participanți din 7 țări de pe tot globul . Echipa portugheză a avut cea mai consistentă contribuție, 656 de pagini create de 15 useri.
 
 Pe parcursul lunii aprilie au fost marcate 5 Zile Internaționale dedicate cărții, culturii, informației și bibliotecarilor! 
  •  în 2 aprilie Ziua internaţională a cărţii pentru copii
  • 15 aprilie Ziua Internațională a culturii
  • în 20 aprilie Ziua comemorării jertfelor holocaustului
  • în 23 aprilie este Ziua Bibliotecarului din România și Ziua Internațională a  Cărții și a Drepturilor de Autor.
  • în 26 aprilie Ziua mondială a proprietăţii intelectuale și Ziua mondială a informaţiei
 
Echipa din România, toți editorii participanți fiind bibliotecari ,  a onorat aceste evenimente în campania CarteaȘiCititorulEi prin 202 de îmbunătățiri ale articolelor pe tematica campaniei, și prin creare a 31 de pagini noi de prezentare de carte.

Navigatorul pe wikipedia va putea citi acum despre Noaptea iguanei, Împăratul muștelor, Fiul omului, Pisica pe acoperișul fierbinte, Clopotul de sticlă, Doamna Bovary, Tetralogia Napolitană,.etc... dar vor găsi și completări ale romanelor scrise de clasici ai literaturii române: Pânza de păianjen, Adam și Eva, Suflete tari, Ciuleandra, Adela, Jurnalul fericirii etc.....  sau completări în literatura holocaustului cu  Am fost medic la Auschwitz, sau să facă cunoștință cu personalități mai puțin cunoscute ale literaturii române, Thusnelda Henning Hermann și romanul ei Plugul de lemn.

O campanie frumoasă, plină de bucuria contactului și mai intim cu cărțile și poveștile  lor văzute prin ochii altor recenzori și ai criticii. 







"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării