17 mai 2023

Luna mai în biblioteca din Chișlaz

Ora de carte cu elevele din cls a VII a de la Școala Gimnazială Chișlaz.
S-a citit romanul ”Fahrenheit 451 scris de Ray Bradbury , care face referire la plăcerea de a arde cărțile care pe viitor vor fi interzise sau uitate, aceasta fiind temperatura la care, hârtia din care sunt făcute ia foc și se mistuie.

Către sfârșitul anilor '50, Bradbury făcea observația că romanul atinge problema alienării individului de către mass-media:
„Când lucram la romanul 451° Fahrenheit credeam că descriu o lume care poate deveni realitate în patru sau cinci decenii. Dar doar cu câteva săptămâni în urmă, într-o noapte, un cuplu a trecut pe lângă mine în Beverly Hills plimbându-și câinele. Am rămas cu ochii holbați la ei. Femeia avea într-o mână un radio nu mai mare decât un pachet de țigări, a cărui antenă tremura. Din aceasta ieșeau fire de cupru care mergeau către un con frumos realizat care intra în urechea ei dreaptă. Mergea ca o somnambulă, ignorând bărbatul și câinele, ascultând sunetele și șoaptele tragediei unei melodrame îndepărtate, ajutată să păstreze drumul de soțul care putea să nici nu fie acolo”







”Derby Sud-american” și jocuri online.





Recreere la bibliotecă.










"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării