Creațiile literare publicate în Antologie sunt datorate colaborării între Asociația Culturală Pro Lirica Oradea, condusă de poeta Mihaela Dindelegan, și Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație, aflată sub înaltul patronaj al poetei Renata Verejanu de la Chișinău.

În perioada iunie - august 2023, poeții bihoreni și cei din zona capitalei Republicii Moldova au fost invitați să participe în comun la realizarea unei Antologii de poezie românească contemporană, menită a dezvolta relațiile frățești dintre cele două comunități. Fiecare poet a putut participa cu un număr de maximum 10 poeme reprezentative. Antologia, intitulată sugestiv: „Drag de limba română” a fost editată la Oradea ca parte a proiectului cu același nume al Asociației Culturale Pro Lirica.

Găsim între autorii din antologie seniorii care fac parte din inițiativa  Cetățeni activi la puterea a treia , a doamnei Miorița Săteanu! Leontina Costruț, Pascu Heteș, Aurel Horgoș, Sabina Măduța, Emil Neșiu, Ioana Precup, Nona Tudor Herdean, Elvira Vancea, prieteni vechi ai clubului de poezie de la Filiala Dacia! 


Proiectul „Drag de limba română” este cofinanțat de Consiliul Județean Bihor și vine ca rezultat al colaborărilor dintre Primăria Municipiului, care a înfrățit Oradea cu comuna Băcioi din administrarea Sectorului Botanica al Chișinăului, respectiv de CJ Bihor, care a realizat un acord de colaborare cu aceeași administrație din Republica Moldova.

Vă așteptăm la eveniment!