23 august 2023

Lecturi de weekend 179

Danilum Pelerinaj la Compostela. O experiență miraculoasa și mesaje divine  editura Antet din Prahova


Camino, pelerinajul la Santiago de Compostela, în Spania este pentru fiecare pelerin o altfel de poveste. Anii trecuți am mai prezentat două variante ale acestui pelerinaj. Universul mi-a răspuns la întrebările nepuse aducându-mi în atenție alte 4 variante de abordare. Pelerinajul este unul care coboară adânc în istorie, drumul a fost parcurs și de  Sf. Francis de Assisi ,  Charlemagne, regele Ferdinand şi regina Isabella, Dante şi Chaucer. Camino se întinde pe o distanţă de aproape 800 km, traversând munţi şi văi, oraşe şi sate, câmpuri şi păduri.


___________________

Prima carte  lui Danilum,  Pelerinaj la Compostela. O experiență miraculoasa și mesaje divine  editura Antet din Prahova.

Cartea îmi arată că cei care pleacă la drum cu inima deschisă primesc mesaje indiferent de mijlocul de deplasare pe care îl folosesc. Aici pelerinii merg cu mașina, sunt turiști și pelerini, iar universul e la fel de deschis pentru ei ca și pentru cei care merg pe jos, într-o încercare conștientă de a-și depăși limitele. Liniile de forță ale drumului nu îi ignoră.



Pelerinajul la Compostella este un drum care se redefinește mereu. Liniile lui de forșă cresc pentru a include mai multe și mai multe suflete și experiențele lor.
Toti cei care au pășit vreodată pe el in gând sau faptă sunt parte din el si drumul este o parte din ei. Fiecare ființă este îmbogațită de existenta acestui pelerinaj și el este mai puternic cu fiecare ființă. In memoria lui energetică este marcat fiecare zâmbet, fiecare lacrimă, fiecare vis.

_________________________

Camino - o călătorie a spiritului a lui Shirley MacLaine, este de fapt prima carte citită cu mulți ani în urmă, pierdută și regăsită în acest an.

Renumita actriță  Shirley pornește pe  Camino la peste 60 de ani  parcurgând pe jos în 30 de zile peste 500 de kilometri.  Pentru ea traseul a fost   a fost și unul spiritual , ghidat   : s-a întors cu mii de ani în urmă, şi-a revăzut vieţile trecute, ajungând până la momentul de origine al universului.    Shirley a văzut care este sensul cosmosului, secretele vechilor civilizaţii ale Atlantidei şi Lemuriei, a primit informaţii legate de geneza umană, de esenţa sexualităţii şi existenţei celor două aspecte umane - masculin şi feminin -şi a aflat adevărata cale spre iubirea cea mai înaltă.                                        

                                            
 ____________________________________

O altă variantă de călătorie este cea filmată și postată zilnic pe facebook, discutată și comentată în timp real. Poți deveni un partener de drum, poți vedea bucățele și trăi experiența prin ochii călătorului care filmează.
__________________________________


Și ajungem și la cea mai modernă variantă , care spune că orice drum poate fi un pelerinaj, un Camino, dacă îl privești ca atare și înțelegi mesajele transmise.

Bineînțeles că există și  o platformă care  monitorizează drumul, și orice pas faci, oriunde ai fi , poate fi un pas pe Camino. Este o provocare virtuală. care te poartă pe drumul pelerinilor   la altarul Sfântului Iacob cel Mare din Catedrala din Santiago de Compostela. Poți să-ți urmărești progresul , să vizitezi  virtual obiectivele turistice și religioase de pe drum.  Alergați, plimbați-vă sau mergeți cu bicicleta. Poți să mergi în  echipă sau singur.

_______________________

Și revenind la clasic , am cunoscut o doamnă care în fiecare an mai face 100 de km pe acest drum.
Nu face poze, stiu despre drumurile ei familia și un grup restrâns de cunoscuți. Nu vorbește despre ce simte pe drum și cum  drumul a transformat-o. În fiecare a simte chemarea și se întoarce.
___________________

Anul trecut 2022, a fost inaugurată Via Transilvanica, un drum pe culmi de munte, care se dorește un Camino românesc. Fascinația pelerinajelor  crește și oferta de drumuri pe care poți să îți depășești limitele.
Drumul spre suflet are multe poteci! Cu toate să fie binecuvântate ! 



 

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării