23 octombrie 2009

Lansare de carte a scriitorului Petru Popescu


Cine a ratat întâlnirea cu scriitorul Petru Popescu din mai 2008 de la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" are ocazia să-l întâlnească din nou în România, Oradea, cu prilejul lansării ultimului său volum. Este vorba despre romanul "Supleantul".

Întâlnirea va avea loc în ziua de 26 octombrie 2009 în două locaţii diferite: orele 10.00 a.m. la Facultatea de Litere şi după-amiaza, orele 18.00, în Sala mare a Primăriei din Oradea.

Petru Popescu, născut în 1944 la Bucureşti, este prozator, poet, eseist şi trăducător. Este absolvent al Facultăţii de Limbi Germanice, secţia Engleză (1967). Debutul său ca prozator începe cu povestiri publicate în presă ( Moartea în fereastră câştigă Premiul revistei „Amfiteatru) iar ca şi romancier cu Prins (1969) o descriere a unei generaţii ce îşi pierduse idealurile ca efect direct al comunismului. Următorul său roman Dulce ca mierea e glonţul patriei (1971) îi aduce scriitorului succesul şi confirmarea. Ca traducător, alcătuieşte o antologie pentru tineri, Cinci poveşti cu cowboy (1972) care cuprinde texte ale scriitorilor americani O. Henry, Stephen Crane şi John Graves. Primul său scenariu, Drum în penumbră, este ecranizat de către regizorul Lucian Bratu în 1972. Între 1971-1972 este bursier Herder la Viena. În 1974 alege exilul, prima dată în Marea Britanie, iar mai apoi în SUA. După 1989, scriitorul revine deseori în România unde îi sunt reeditate cărţile scrise în româneşte şi apar în traducere unele dintre cele scrise în limba engleză în exil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării