19 octombrie 2009

Biblioteca Municipala " Teodor Nes" Salonta

 Biblioteca publică din Salonta funcţionează din anul 1952 în centrul oraşului, la etajul “Palatului Arany” de lângă Turnul Ciunt, pe o suprafaţă de cca 370 mp. De-a lungul anilor biblioteca şi-a îmbogăţit colecţiile prin achiziţii curente, prin transfer şi donaţii, ajungându-se azi la un fond de carte de 94000 ub. La început biblioteca funcţiona într-o singură încăpere, cu un depozit improvizat. Prin îmbogăţirea fondului de carte şi a creşterii numărului de cititori, spaţiul devine neîncăpător. De la o cameră, biblioteca a ajuns să ocupe întreg etajul, cu săli de împrumut cu acces liber la raft, sală de lectură, sala cataloagelor, birou de prelucrare a publicaţiilor, sală pentru internet şi depozite de carte.
La propunerea prof. Iulia Lăzăroiu, directoarea instituţiei timp de 35 de ani, din mai 1992, biblioteca poartă numele marelui pedagog Teodor Neş (1891 – 1975), personalitate marcantă a învăţământului şi culturii bihorene în perioada interbelică.
Cu toate greutăţile pe care le-a întâmpinat, biblioteca a reuşit să-şi îndeplinească menirea, la aceasta aducându-şi contribuţia generaţii de bibliotecari.
Orarul de funcţionare al bibliotecii este: de luni până vineri, între orele 8 – 18, iar sâmbătă între orele 8 – 12.
Colectivul bibliotecii – Rugină Irina, bibliotecar responsabil, Vereş Maria Barbara, Iliş Maria, Láda Irén Gizella, bibliotecari şi Pap Elvira, mânuitor carte – vă invită să consultaţi catalogul cărţilor pe pagina web a Primăriei Municipiului Salonta, pe adresa http://www.salonta.net/.

Rugina Irina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării