28 octombrie 2009

Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural - 15 octombrie

Marcarea acestei zile a fost hotărâtă la a 4-a Conferinţă internaţională a femeilor – Beijing, 1995.
În România s-a sărbătorit pentru prima dată în 1996.

Uniunea Femeilor din Bihor împreună cu Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" au marcat ieri, 27 octombrie, ora 16,00, această zi.

Deschiderea a fost făcută de prof. Ligia Antonia Mirişan, director manager al Bibliotecii.

Preşedinta Uniunii Femeilor din Bihor, Mioriţa Săteanu, ne-a prezentat femeia din mediul rural: neobosită, fie că e vorba de munca pe câmp, în grădină sau în gospodărie, grijindu-se de gătit, creşterea pruncilor, ori îngrijirea animalelor, păstrătoarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, a folclorului românesc autentic, străduindu-se să transmită şi generaţiilor mai tinere, nestemate ale bunilor şi străbunilor, dragostea pentru locurile natale, portul popular, mărturiile rădăcinilor noastre pe aceste meleaguri deseori greu încercate.

În continuare, bibliotecara Monica Dărăban de la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" a expus viaţa şi opera unei personalităţi marcante din Bihor, poeta Lucreţia Suciu-Rudow, cu ocazia împlinirii a 150 ani de la naştere.

Având în fundal fotografii inedite care surprind viaţa din mediul rural am asistat şi la un recital de poezie susţinut de elevii şcolii "Dimitrie Leonida" şi de actriţele Anca Turcuţ şi Ioana Dagău de la Teatrul Arcadia din Oradea.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării