16 decembrie 2009

Inaugurare la Salonta


Evenimentul de la Salonta a fost unul din cele mai reusite.Doamnele bibliotecare Veres Maria si Rugina Irina au prezentat proiectul Biblionet in romana si in maghiara.Domnul primar Torok Laszlo  a vorbit despre   carte , despre internet , despre legatura dintre ele si despre riscurile de a folosi fara discernamant internetul.Despre bibliotecari ca paznici la poarta universului electronic in asa fel ca riscurile sa fie minime.
Doamna Director Ligia Mirisan a continuat in aceiasi idee cu un aforism  :Acolo unde e vointa se gaseste si o cale, calea de a folosi la maxim potentialul fiecarei oportunitati.
Domnul Zaha Marian , presedinte al asociatiei "Interval" a generat o disputa in legatura cu rolul tehnologiei in viata noastra , "jinduim dupa confortul tehnologic" si pierdem posibilitatea unei formari autentice personale, morale sau  culturale.A intervenit si doamna Lazaroiu Iulia, directoare a bibliotecii din Salonta timp de 35 de ani, pensionata in 1996.Iubitoare de carte si tanara la suflet a spus cu convingere, "cartea va invinge."


Eleve din scolile din localitate au cantat colinde si au spus poezii de craciun in romana , maghiara si slovaca.
Dl. Sandu Condoros , bibliotecar la Avram Iancu ne-a cantat si dansul o colinda.

Dupa taierea panglicii am obtinut de la dl Borcea Aurel, epigramist local , un catren, care ne arata cum va folosi dansul tehnologia moderna.

De vrei sa-ti cauti o nevasta
Sau orice fel de alt subiect
Le poti gasi in lumea noastra larga
Stiind sa navighezi pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării