18 ianuarie 2010

SĂ-L IUBIM MEREU PE EMINESCU

VINERI,15.01.2010 ÎN CADRUL PARTENERIATULUI PRIMĂRIE -ȘCOALĂ , A AVUT LOC LA ȘCOALA CU CLASELE I-VIII DIN COMUNA SÎNNICOLAU ROMÂN O ACTIVITATE SUB GENERICUL „ SĂ-L IUBIM MEREU PE D-NUL EMINESCU” .LA REUȘITA ACTIVITĂȚII ȘI-AU ADUS APORTUL :

POP ANGELA –responsabil proiecte și programe educative care a organizat și o expoziție de desene inspirate din opera marelui poet .
Prof.de l. română :POP SEICHE DIANA
HORA NADIA- bibliotecar la Biblioteca comunală
CODREAN ANA – referent cultural al Căminului cultural din Sînnicolau Român








În continuare elevii Școlii din localitate au recitat poezii ale „Luceafărului ” poeziei românești. S-a scos în evidență colaborarea lui Eminescu cu revista „ Familia ” unde își  face debutul și consecvența ideei de solidaritate a revistei prin Iosif Vulcan cu opera geniului . Acesta a văzut în creația luceafărului întruchiparea cea mai înaltă a spiritului românesc. S-a subliniat faptul că în lupta transilvănenilor pentru demnitate și dreptul sacru al naționalității Eminescu,  prin revista „Familia”, le-a fost  pavăză și îndemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării