13 ianuarie 2012

Imagine, servicii si viitor pentru bibliotecile publice

Fiecare zi ne face pe noi cei care lucram in biblioteci sa ne punem intrebari despre viitorul nostru. E clar ca pentru a supravietui trebuie sa facem cam aceleasi lucruri pe care le facem acum , dar trebuie sa le dam o alta fata ,sa le facem cunoscute si sa le adaptam cererii pietii.
Lucruri pe care nu le prea facem , sunt acelea de a studia cu mai multa atentie piata pentru a fi constienti de cererea efectiva de  servicii, si  de a ne promova profesionist imaginea.

Manualul de mai jos este un ghid foarte complet despre cum sa ne vindem serviciile de biblioteca, cum sa cream o marca a bibliotecii noastre si cum sa o folosim. Faptul ca se refera la servicii de Cultura informatiei , sintagma intimidanta , nu trebuie sa ne sperie- si noi oferim astfel de servicii , doar ca nu le spunem asa. Acest tipar de promovare de servicii si de imagine se potriveste oricarei biblioteci si oricarui serviciu oferit de aceasta si de aceea m-am implicat in traducerea lui.
Va invit sa parcurgeti manualul, imaginandu-va ca cititi un manual facut special pentru biblioteca voastra. Si ca voi imaginati un mic serviciu de biblioteca exact in succesiunea pasilor descrisi acolo.

  



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării