14 februarie 2012

Instruiri APIA pentru bibliotecari bihoreni

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale în baza Legii 1/2004 cu modificările şi completările ulterioare.
Instituţia are următoarea organizare: aparat central, 42 de centre judeţene şi 210 centre locale.

Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC). Astfel, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură administrează sistemul de certificate de export-import şi garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, elaborează şi implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenţie pentru produsele agricole.


In decembrie 2011 APIA a facut la nivel national un  parteneriat cu IREX Romania prin care
APIA (Agentia de Plati si Interventii in Agricultura) a decis organizarea unor sesiuni de instruire pentru bibliotecari in perioada 20 Ianuarie – 25 Februarie 2012, si in comunitatile unde este cazul folosirea echipamnetelor din biblioteca (in biblioteca) pentru completarea aplicatiilor.
  Agenda a  fost urmatoarea:
  1. Masurile de suprafata gestionate de APIA – pachetele de programe care pot primi finantare.
  2. Perioada de depunere a cererilor de plata.
  3. Conditiile generale pe care trebuie sa le indeplineasca fermierul pentru a putea depune cererea la APIA, cu actualizari.
  4. Obligatii generale care trebuie respectate si probleme care apar in caz de nerespectare a indicatiilor.
  5. Documente necesare la depunerea cererii  .
  6. Aplicatia IPA ON LINE – cu exemplu de intrarea intr-un cont si descrierea modului de utilizare a acesteia.
Scopul sesiunii a fost familiarizarea bibliotecarilor cu procesul completarii online a cererilor de subventii.   
In Bihor aceasta instruire a avut loc la sediul APIA Bihor.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării