Din cand in cand mai suntem intrebati de ce ne implicam in astfel de campanii.
Exista o poveste a copilariei care da raspunsul- Fata babei si fata mosneagului a lui Ion Creanga. Atunci fata cea harnica curata copacul napadit de daunatori, cuptorul lasat in paragina, iar acestea incepeau in mod magic sa rasplateasca efortul fetei oferind trecatorilor fructele cele mai gustoase si painea cea mai buna.
In zilele noastre daunatorii naturali sunt mai rari, noi oamenii suntem cei care distrugem cu multa inconstienta mediul.Tufisurile de la parginea pajistii erau pline de haine, peturi, incaltaminte, hartii , cauciuc, sticla sparta , plastice, si mai urat deseuri de constructie.Imaginea firelor de iarba ocolind aceste deseuri pentru a creste e trista.
Gestul de a curata aceste zone nu este atat pentru oameni , ca sa aiba ce murdari iar pana la urmatoarea campanie, cat pentru natura care parca de fiecare data respira mai usurata ca i-am ridicat acesta povara urata.
Ca si anul trecut au fost mai multi bibliotecari din Bihor care alaturi de scoala si de primarie au participat la campaniile de curatare locala.Budureasa, Madaras, Rosia, Popesti..
____________________________
Biblioteca Budureasa:
Ca si anul trecut scoala si biblioteca s-a implicat activ in campania "Let's do it Romania".
Echipa de voluntari, elevi ai S08 Budureasa, condusa de bibliotecara Laza Anca , profesorii Goina Virginia,Oaie Ioana,Moza Maria si Buha Florin,au ales sa faca curatenie in aceleasi locuri ca si anul trecut: centrul civic si Valea Nimaiesti.
Au participat un numar de 71 de voluntari
Primaria a asigurat saci si manusi.
bibliotecar Laza Anca
________________________________
Biblioteca Comunala Popesti
La sediul bibliotecii comunale popesti s-au adunat un numar destul de mare de cititori (utilizatori frecventi la biblionet) si am pornit sambata 12 mai la strans de gunoaie prin comuna noastra .
Problema e ca macar saptamanal daca ar fi astfel de initiative din simplul motiv avem o tara tare murdara.
Iulian Maga
Sunteţi de admirat. Este o acţiune frumoasă şi foarte utilă pentru natură cât şi pentru oameni, chiar dacă ei nu apreciază. Pun pariu că n-a fost uşor să faci munca asta, dar până la urmă, cred că râmâi şi cu o mulţumire sufletească. Felicitări organizatorilor pentru activitate şi participanţilor pentru implicare.
RăspundețiȘtergereDe fapt e foarte usor sa faci asta.Trebuie sa gasesti o echipa vesela, sa depasesti niste bariere psihologice de genul ce zice lumea, si urmeaza 3 ore de distractie . Fizic chiar nu e greu pentru ca te ocupi de peturi, hartii, plastice in general , obiecte de imbracaminte, cauciuc , uneori sticla.
RăspundețiȘtergereOricine poate sa faca asta, si cei care se uita poate invata cate ceva, macar sa isi adune propriile gunoaie din locurile de campare.